IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компаниите в САЩ са разкрили 201 хиляди нови работни места през август

Равнището на безработица е останало без промяна близо до 18-годишния минимум

16:13 | 07.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работодателите в САЩ през август са открили 201 000 работни места през август, което е признак за увереност, че потребителите и компаниите ще продължат да харчат въпреки конфликтите на администрацията на президента Доналд Тръмп с партньорите на САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Министерството на труда на САЩ отчете днес, че равнището на безработица е останало без промяна - 3,9 процента, което е близо до 18-годишния минимум.

Заплатите са се увеличили с по-бърз темп. Средната почасова надница е нараснала през август и е с 2,9 процента по-висока, отколкото преди година. Това е най-бързото повишение от 8 години.

След отчитане на инфлацията обаче заплатите са останали без промяна през изминалата година.

Икономиката расте стабилно, подкрепена от намаляването на данъците, уверените потребители, по-големите инвестиции на компаниите в оборудване и повечето разходи на правителството.

За тримесечието април-юни годишният растеж на икономиката е бил 4,2 процента, което е най-бързият темп от четири години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още