Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на дребно в САЩ растат за четвърти пореден месец

Въпреки това продажбите в магазините за дрехи отбелязват най-големия си спад от март 2009 г. насам – 3,1%, при ръст от 2,7% през декември

Продажбите на дребно в САЩ растат за четвърти пореден месец

Снимка: Getty

Продажбите на дребно в САЩ отбелязват четвърто поредно месечно увеличение през януари, тъй като по-ниските цени на горивата окуражават американците да харчат и за друго.

Обемът на продажбите нараства с 0,3% на месечна основа, след като беше записано ревизирано в посока надолу увеличение от 0,2% през предходния месец, съобщиха от министерството на търговията, цитирани от Bloomberg. Стойностите са в унисон с очакванията на пазара, посочват от tradingeconomics.com.

Възстановяване в продажбите се наблюдава при моторните превозни средства и частите – ръст от 0,2% при спад от 1,7% през декември. Съща е тенденцията и при търговците на мебели (0,6% при -1,6% през декември), смесените търговци на дребно (2,3% при -1,4% през декември) и продажбите на дребно извън магазините (0,3% при -0,1% през декември).

В същото време, въпреки по-ниските цени, се наблюдава спад на разходите на бензиностанциите - с 0,6%, при ръст от 1,7% през декември.

Продажбите в магазините за дрехи отбелязват най-големия си спад от март 2009 г. насам – 3,1%, при ръст от 2,7% през декември.

Стабилното търсене потвърждава, че потребителите остават основен двигател на икономиката. Устойчивите нива на наемане на персонал, както и растежът на заплатите също помагат за повишаване на оптимизма и разходите.

Въпреки това икономическите рискове остават предвид мудния износ, слабите разходи на бизнеса и последствията от епидемията от коронавирус.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Германия затяга контрола върху чуждестранните придобивания