IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple затваря отново някои от магазините си в САЩ заради коронавируса

Те се намират в щати, които регистрират ръст на новозаразените през последните дни, като Флорида, Аризона, Северна и Южна Каролина

22:25 | 19.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Toru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Apple отново затваря временно някои от американските си магазини заради нарасналия брой на заразените с COVID-19 в някои райони на страната, предава Bloomberg.

Компанията смята да затвори 11 магазина във Флорида, Аризона, Северна и Южна Каролина.

„Заради настоящата обстановка с COVID-19 в някои области, които обслужваме, временно затваряме магазини в тези райони“, каза говорител на Apple в комюнике. „Предприемаме тази стъпка с изключително внимание, тъй като следим ситуацията и очакваме с нетърпение екипите и клиентите ни да се завърнат възможно най-скоро“, допълни говорителят.

Цената на акциите на Apple се понижи след новината.

Коронавирусната пандемия се ускорява с рекордните 150 хил. случая, регистрирани в четвъртък, съобщи ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус. През последно време потвърдените случаи в някои американски щати, включително Флорида, Северна Каролина, Оклахома, Калифорния, Тексас и Аризона, се увеличиха и принудиха местните власти да обмислят нови мерки.

Apple отвори отново повечето си магазини отвъд океана, включително много обекти на големи пазари като Ню Йорк и Лос Анджелис.

Компанията съобщи, че клиентите ще могат да вземат поправени устройства в обектите през уикенда. Служителите на затворените магазини ще продължат да получават заплатите си, уточни Apple, без да посочва срокове за повторно отваряне на магазините.

Първоначално компанията затвори всичките си магазини извън Китай през март, за да помогне за спирането на разпространението на COVID-19. Отворените обекти бяха разделени на категории – пазаруване в магазина, обслужване в автомобила и пазаруване само след предварително уговорена среща. Apple изисква също от служителите си да следят здравето си, да спазват правилата за социално дистанциране и да носят маска, когато са в магазина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още