IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook продължава да вярва във Великобритания

Социалната мрежа ще наеме още 1000 души в страната

16:29 | 22.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Facebook планира да наеме още 1000 души във Великобритания до края на 2020 г., пише CNBC.

Главният оперативен директор на социалната мрежа Шерил Сандбърг обяви новите работни места в Лондон. С тях общият брой служители на компанията в Обединеното кралство ще надмине 4000 души. В Лондон, където фирмата вече има над 3000 служители, е мястото, на което Facebook е базирал най-големият си център за софтуерно инженерство извън Съединените щати.

Социалната мрежа твърди, че по-голямата част от новите работни места ще са фокусирани върху технологията и продукта.

В центъра на плановете за растеж ще е насърчаване на усилията на технологичния гигант за справяне с проблемното съдържание. Facebook твърди, че също така ще работи по развитието на изкуствен интелект, добавена и виртуална реалност, както и на своите чат приложения WhatsApp и Workplace. Последното е насочено към компании и се конкурира със Slack и Teams на Microsoft.

Facebook ще наеме повече хора в екипа си, ангажиран с изграждането на инструменти за идентифициране и премахване на проблемно съдържание в социалната мрежа, в Messenger, Instagram и WhatsApp. Наличието на подобно съдържание е едно от големите притеснения на регулаторите по целия свят.

Във Великобритания се очаква правителството на Борис Джонсън да въведе ново законодателство, насочено към проблемите със зловредното съдържание онлайн. Предложения, отправени миналата година, предвиждат създаването на независим регулатор, който може да държи лидерите на подобни компании лично отговорни за неуспехите в ограничаването разпространението на проблемни публикации.

Междувременно Facebook строи нови офиси в King’s Cross в Лондон, където ще има място за 6000 служители. Първата от тези сгради ще отвори врати в края на 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още