IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Иванов: Все повече са проектите в IT сектора у нас

1500 лева е стартовата заплата в IT сектора, опитните програмисти взимат средно по 5-6 хил. лева, посочи основателят на Noble Hire

11:49 | 11.02.21 г. 2
Георги Иванов: Все повече са проектите в IT сектора у нас

Той съобщи, че в България има „доста капитал“ и стартъпи в IT сектора предизвикват интереса от фондове, които искат  да инвестират в идеи с потенциал за успех и в глобален мащаб.

Основателят на Noble Hire смята, че IT компаниите са успели да се адаптират доста бързо след удара на пандемията по отношение на търсенето на кадри.

“Имаше компании, които замразиха наемането, но сега са най-активните на пазара. IT индустрията е в подем, и то сериозен”, смята експертът.

По думите му най-търсените позиции на платформата на Noble Hire са project manager и маркетолози.

Според Иванов най-предпочитаните компании сред търсещите работа са или по-утвърдените и големи като размер, които предлагат много добри условия на работа, или стартъпи.

„Стартовата заплата в IT сектора в България е около 1500 лв., а за опитните програмисти - със стаж между четири и шест години, средно 5-6 хил. лв. месечно са нормално възнаграждение“, разкри Георги Иванов.

Безоблачен ли е пазарът на труда в IT индустрията в България? Кои са предпочитаните IT компании в нашата страна? Какъв е пазарът на тех кадри?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
redcretin
преди 3 години
Има и затворени офиси, ама не се говори за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Един Българин
преди 3 години
Имаше и такива като СкейлФокус, които уволниха 2/3 от служителите си т.к. няма достатъчно проекти и се надяваха на евтини ИТ-та в "югозападна България". За съжаление това е бил явно неустойчив растеж, т.к. уволнявайки ИТ-та ти реално сам слизаш от пазара и нещо повече качваш други над теб (които ти взимат кадрите). ИТ-тата не са като картофите - сега ще ги продадеш пък после ще си купиш същите :), а и "югозападна България" (за съжаление има прекалено много титовски практики и не е ясно дали ще си на печалба или на загуба след подобна авантюра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още