IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макензи Безос продаде част от дела си в Amazon

Тя се е разделила с акции за 400 млн. долара

09:46 | 28.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Peter Foley/Bloomberg</em></p>

Снимка: Peter Foley/Bloomberg

Макензи Безос - бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безоз, намали дела си в компанията с 400 млн. долара, сочат нови документи, подадени към Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ, цитирани от CNBC.

Понижението на дела е обявено пред комисията още в петък. Джеф Безос запазва контрол над гласовете, свързан с дела на Макензи, който сега се равнява на 19,5 млн. акции, или с около 200 хил. по-малко от общо 19,7 млн., които тя получи като част от развода.

Макензи Безос се превърна в една от най-заможните жени в света след развода си с предприемача, който е и най-богатият човек на Земята. Тя се сдоби с 4% дял в компанията за онлайн търговия Amazon, което ѝ донесе състояние от 37 млрд. долара.

През миналия май Макензи Безос подписа т.нар. Giving Pledge, стартиран от Уорън Бъфет и Бил и Мелинда Гейтс през 2010 г. Като част от него тя обеща да дари половината от състоянието си за благотворителни цели.

Джеф Безос все още се не е присъединил към инициативата, но подкрепи решението на бившата си съпруга.

Напоследък името на главния изпълнителен директор на Amazon се коментира широко заради обвиненията, които той отправи, а именно, че Саудитска Арабия е хакнала личния му телефон чрез съобщение, изпратено по WhatsApp лично от саудитския принц. Въпреки че от кралството отричат, Безос настоява, че по този начин е източена лична информация от телефона му, включително снимки с жената, с която се срещаше преди да обяви развода си с Макензи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още