IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отхвърлиха делото на Benchmark Capital срещу Травис Каланик

Страните са успели да стигнат до споразумение

15:09 | 26.01.18 г.
<p>
	Травис Каланик. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Травис Каланик. Снимка: Архив Ройтерс

Делото на компанията за рисков капитал от Силициевата долина Benchmark Capital срещу бившия главен изпълнителен директор на Uber Technologies Травис Каланик беше отхвърлено от съдия от Делауеър, след като двете страни успяха да постигнат споразумение, предава Ройтерс.

Правният спор започна още през август 2017 г., когато Benchmark заведе дело срещу Каланик, за да го принуди да излезе от борда на директорите на компанията за споделено пътуване и да ограничи възможността той да запълни три от местата в борда.

Каланик беше обвинен в измама, нарушение на договора си и нарушение на задълженията си.

Benchmark, ранен инвеститор в Uber, по-късно се съгласи да отмени делото като част от сделка между Uber и група от инвеститори, водена от японската SoftBank Group.

Сделката приключи миналата седмица. Тя включва голямо придобиване на акции от съществуващите вече инвеститори на Uber и нейни служители при оценка на компанията от 48 млрд. долара. Това обаче е спад с 30% от последната оценка на Uber, която беше 68 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още