IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият в света робот с гражданство идва за бизнес конференция в България

"Успешният подбор: Бизнес възможности и предизвикателства" е част от годишните активности на Casus Futura

15:57 | 27.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Роботът София, който в края на 2017 г. стана първият в света, получил гражданство, пристига в България за участие в бизнес конференцията „Успешният подбор: Бизнес възможности и предизвикателства“.

София ще вземе активно участие в рамките на целия форум. В провокативен панел ще демонстрира как роботите могат да бъдат включени в работния процес и дали ще имат положително влияние върху бизнес средата.

Конференцията е част от годишните активности на Casus Futura – платформа за бъдещи тенденции в света на бизнеса, технологиите и социалния живот. 

Организаторите вярват, че през призмата на новите технологии и тенденции ще се създадат възможности за развитие на бизнес климата. Casus Futura ще разработва програми, които да позиционират България и региона като актуална точка в глобалния бизнес свят.

Част от въпросите, които ще се разглеждат на конференцията, са: Има ли бизнесът допълнителни ресурси, които не е мобилизирал, за да се справи с недостига на специалисти? Може ли да се активизира вторичен пазар и как е възможно това? Има ли необходимост от законодателни промени за активизиране на вторичен пазар на работна ръка? Наистина ли сме в такъв недостиг на специалисти, в какъвто се твърди, че сме? Защо проблемите с намиране на подходящи специалисти са проблем на мениджмънта на компаниите, не само на техните специалисти по човешки ресурси?

Конференцията ще предизвика представители на бизнеса и държавни институции да постигнат устойчивост на пазара на труда, чрез иновативни практики и инструменти.

Партньори на събитието са Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация за управление на хора, Creative Development Solutions, Key Success Indicators.

Медиен партньор e Investor Media Group с медиите Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Investor.bg и Rabota.bg.

Форумът ще се проведе на 15 март 2018 г. от 14:00 до 18:00 ч. в Capital Fort.

Допълнително информация за форума може да се намери на сайта на събитието тук и във Facebook тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още