IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софтуерен ПОС терминал на български стартъп ще се съревновава на Elevator Lab

Phos e победител в конкурса на Райфайзен банк – България за партньорство с финтех сектора, а iRoboInvest спечели първото българско издание Elevator Lab Bootcamp

14:21 | 04.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Райфайзен банк (България)</em></p>

Снимки: Райфайзен банк (България)

Стартъпът Phos е победител в Elevator Lab България 2019 – регионалното предизвикателство в рамките на най-голямата корпоративна програма за партньорство с финтех сектора в Централна и Източна Европа, създадена от Райфайзен Банк Интернешънъл. Компанията победи с решение за софтуерен ПОС терминал, който позволява на търговците да приемат сигурни безконтактни плащания директно на телефона си, без допълнителен хардуер.

Проектът на Phos спечели в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста – Reloyalty, Appraiser, Phyre и ReCheck. Победителят получава право за участие директно за полуфинала на глобалната програма във Виена, където ще се конкурира с финтех проекти от цял свят, както и възможност да развие PoC (Proof of concept) в Райфайзенбанк (България).

За обучение в австрийската столица ще пътува екипът на iRoboInvest, който спечели първото издание на Elevator Lab Bootcamp за стартъпи в начална фаза. Тяхната идея за дигитализиране на банкови продуктови оферти, профилиране на клиенти и сключване на договори беше избрана като най-перспектива сред иновациите на останалите финалисти в категорията ChatBot System, Swipe & Tip, Revalue и RICS.

Иновационният борд на Райфайзенбанк (България) избра финалистите и победителите измежду 24 кандидатствали стартъп компании.

Investor.bg припомня, че над хиляда стартъп и финтех компании от цял свят кандидатстваха в трите досегашни издания на глобалната програма Elevator Lab. На местно ниво Райфайзенбанк (България) вече работи с три от компаниите, които участваха в миналогодишното издание на Elevator Lab – с българските Evrotrust и Log Sentinel, както и с един от победителите в глобалното състезание Pisano.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още