IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните лидери отпразнуваха победата на Байдън

Джеф Безос, Бил Гейтс и други високопоставени мениджъри реагират със задоволство на резултатите

10:18 | 09.11.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бил гейтс, милиардер и съпредседател на Bill and Melinda Gates Foundation. <em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Бил гейтс, милиардер и съпредседател на Bill and Melinda Gates Foundation. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Главните изпълнителни директори на технологичните концерни и светилата в Силициевата долина поздравиха новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис след победата им в президентските избори в САЩ в събота.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос отпразнува победата на Байдън и Харис в публикация в Instagram. Безос каза, че победата им означава, че „единството, съпричастността и благоприличието не са характерни черти на една отминала епоха“.

Безос има твърде сложни отношения с президента Доналд Тръмп през целия му мандат. Тръмп многократно се прецелваше в Безос заради собствеността му на The Washington Post, данъчните практики на Amazon и връзката на компанията с пощенската служба. Безос Безос

Основателят на Microsoft Бил Гейтс, който е отявлен критик на реакцията на Тръмп на коронавируса, заяви, че очаква с нетърпение „работата с новата администрация и лидерите от двете партии в Конгреса за поставянето на нарастващата пандемия под контрол“.

Президентът на Microsoft Брад Смит написа публикация в блог, в която поздрави Байдън и Харис, като същевременно призова за единство в цялата страна. „Ако искаме да продължим напред като нация, трябва да изградим нови мостове, за да запълним дупките, които ни разделят“, казва Смит.

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг и Присила Чан, съпругата на главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг и съосновател на инициативата Chan Zuckerberg, поздравиха Харис за историческата ѝ победа, което я прави първата чернокожа жена и първият човек от южноазиатски произход, избран за вицепрезидент.

„След няколко дълги дни вече знаем, че Джо Байдън ще бъде следващият ни президент - и за първи път от 231 години следващият ни вицепрезидент ще бъде чернокожа и южноазиатска жена, дъщеря на имигранти“, написа Сандбърг в публикация във Facebook. „Има моменти, в които Америка прави голяма стъпка към създаването на правителство, което да отразява разнообразната държава, в която сме. Днес е един от тези дни”, посочи тя.

Лоърън Пауъл Джобс, основателка на Emerson Collective и вдовица на основателя на Apple Стив Джобс, също отпразнува победата на Байдън и Харис в туит, като отбеляза, че победата на избраната за вицепрезидент представлява „разбит веднъж завинаги стъклен таван” (Стъкленият таван е форма на полова дискриминация по отношение на правото на труд. Той е група от „невидими“ (неочевидни) бариери, б. ред).

Главният изпълнителен директор на Cisco Чък Робинс написа в туит, че компанията му се придържа към „убеждението на Байдън и Харис, че трябва да изградим по-приобщаващо бъдеще за всички“.

Главният изпълнителен директор на Box Аарон Леви отпразнува победата на Байдън и Харис в поредица от туитове. Леви добави, че победата им ще бъде „чудесна за американската конкурентоспособност“.

„Въпреки че нищо магическо не може да направи Байдън, това е смисълът", казва Леви. „Бизнесът се нуждае от стабилност на пазара, глобални търговски отношения, които не се променят по прищявка, привличане на таланти отвсякъде, дългосрочно планиране и липса на постоянно разсейване”.

Стив Кейс, изпълнителен директор на Revolution и съосновател на AOL, заяви, че е „доволен“ от факта, че Байдън е избран за 46-и президент на САЩ.

Всичко за изборите четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
Сигурен ли си, че няма или така ти казаха да напишеш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 11
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Хайде, заеми се с беленето на картофите, че дюнера хауса "При бай Сезгин" отваря след малко и ще заприиждат огладнели привърженици на алаха скоро.Т'ва е братче, пържи картофи, но ги разбира конспирациите, за "Били Инжекцията" дрънка, нищо, че той ваксини няма, но жужето от Кремъл се натиска да ваксинира...даже 2 ваксини имало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 5
michaelis23
преди 3 години
и сложили Сатаната кат първа снимка, Били Инжексията дет е от организаторите на цирка с Короната и ше изпотрепе ората с неговите ваксинации .... сао да не стане така че Перчемов да им го сложи особено на тоя гад фустата, че тагай не знам .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още