IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla изтегля всички коли Model S, произведени преди април 2016 г.

Ходът е доброволен и е свързан с проблем в кормилната уредба

13:27 | 30.03.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили изтегля всички коли Model S, произведени преди април 2016 г., за да преоборудва кормилната уредба, пише Bloomberg.

Проблемът, за който компанията твърди, че не е довел до инциденти и наранявания, влияе единствено върху седана Model S и не се отнася до спортния Model X или до по-достъпния Model 3. Изтеглянето обхваща около 123 хил. превозни средства в цял свят.

Производителят на автомобили заяви, че извършва доброволно изтегляне, след като е наблюдавал „прекомерна корозия на болтовете на кормилната уредба, макар и само при много студен климат, особено тези, които често използват калциеви и магнезиеви соли“, посочват от компанията в имейл до клиентите.

"Въпреки това Tesla планира да замени всички ранни кормилни болтове във всички климатични райони по света, като има предвид възможността, че на по-късен етап превозното средство може да бъде използвано в изключително корозионна среда“, коментира Tesla.

Този месец не беше особено добър на компанията, след като анализатори и инвеститори поставиха под въпрос доколко е способна да произвежда масово своя нов седан Model 3. Затрудненията в завода за батерии на Tesla и тези в монтажния завод попречиха на тези усилия, ограничавайки възвръщаемостта от инвестицията. Всичко това предизвика загриженост, че компанията може да се нуждае от повече капитал. Същeвременно Moody’s Investors Service понижи кредитния рейтинг на Tesla от B2 на B3 във вторник.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 22 на сто в Ню Йорк този месец – това е най-големият едномесечен спад от годината, в която Tesla стана публична. В четвъртък цената на акциите нарасна с 3,2% и приключи търговията на ниво от 266,13 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
тия вече продават "на зелено" апартаменти там, ти не знаеш ли ? инак акциите нема им се дигнат повече вовеки ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
0pk
преди 6 години
Но ние вярваме - ще се оправят нещата, един ден и Плутон ще заселим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още