IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дроновете и градът

Свързаните автомобили са следващият голям скок по отношение на „поумняването“ на градовете, твърди Андрас Фазакаш

18:08 | 12.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Масовото навлизане на дронове в градска среда предстои в следващите няколко години. С помощта на тази технология могат да се решат редица проблеми, сред които трафикът и сигурността. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на Smart City и IoT от Deutsche Telekom Андрас Фазакаш.

По думите му следващият голям скок по отношение на „поумняването“ на градовете са свързаните автомобили.

„В средно голям град хората създават огромен трафик, защото търсят места за паркиране. Това представлява проблем от гледна точка на замърсяването, шума и загубата на време. Ето защо трябва да решим проблема възможно най-бързо и в следващите 2-3 години да отбележим голям напредък“, коментира още Фазакаш, който ще бъде един от участниците в първото издание на конференцията Knowledge City на Investor.bg.

Събитието, което ще очертае бъдещето развитие на градската среда и технологиите, които превръщат един град в „умен“, гледайте на живо на 15 март, от 14:15 часа, в стрийминг платформата Investor Media PRO.

Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.

Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.

Повече от разговора с Андрас Фазакаш вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
grainis
преди 3 години
Дронове за куриерски услуги, за следене, директен контрол и пряка намеса в организацията на трафика с цел превенция и намаляване инцидентите и жертвите до нула, за гасене на горски и градски пожари, за садене на дървета (100,000 на ден) и други растения и поливане-торене-пръскане и борба с вредители от въздуха, за прибиране на реколтата, за всякакви строителни дейности, за видео- и въоръжена охрана и контрол на граници, стратегически и други обекти и тълпи от хора, за спасяване на хора в планина, море, пустиня, за комплексно обслужване на Вертикални Многоетажни Аеропонни Ферми, и други.https://drones.alle.bgИзнасяне на целия градски трафик и паркиране, плюс някои жилища, офиси и търговски обекти, на 100-200-300 метра височина във въздуха, върху Водородно-захранвани Пропелерни Платформи. Долу остават само локални алеи, гпешеходни и вело-зони, градини, паркове и зони за отдих.https://flyroad.alle.bg , https://hytube.alle.bgУлтразвуков градски и междуградски MAGLEV- Монорелсов "Летящ" Влак ( без Вакуумна тръба тип Hyperloop ), върху Пропелерно-поддържано във въздуха трасе, на 100м над земята - https://flytrain.alle.bgРаботи се и по проект за дублиране на Пътя на Коприната (Пекин-Ротердам) по директна права линия във въздуха, с автоматични, сателитно-контролирани товарни или пасажерски пилотирани или безпилотни дронове - 30 часа по въздуха вместо 20 дни по пътя и 40 дни по море, плюс в пъти по-ниски цени за превоз и гъвкави възможности за отклонения от маршрута и обслужване и на по-малки групажни пратки чрез локални дронови системи.https://drones.alle.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още