IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google използва AI, за да увеличи печалбите на бизнеса от онлайн продажби

Проучване на Google от юли установи, че сайтовете на 10% от компаниите са се сринали по време на Черния петък или Кибер понеделник през 2018 г.

09:45 | 04.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Изкуственият интелект може да помогне на компаниите да печелят повече пари от онлайн пазаруването, каза в понеделник Кари Тарп, ръководител продажби на дребно за Google Cloud.

„Ние помагаме на търговците с Google A.I. като стимулираме способностите им да правят промоции и препоръки, както и да подобрят маржовете си с динамично ценообразуване", каза Тарп пред CNBC.

Макар да не е ясно дали Google предоставя всички тези услуги на фирми, чиито уебсайтове използват облачните услуги на Google, Тарп каза, че техните партньори включват Home Depot и Kohl's.

Коментарите на Тарп относно състоянието на търговията на дребно идват по време на Кибер понеделника – най-голямото събитие за електронната търговия, по време на което тази година са генерирани повече от 9 млрд. долара продажби, според Adobe Analytics.

Онлайн продажбите от Черния петък достигнаха рекордните 7,4 млрд. долара, според Adobe. Междувременно трафикът на пазаруващите във физическите магазини е намалял с около 6%, установи Shopper Trak.

Относно пазаруването по време на Кибер понеделника и в Деня на благодарността Google Cloud постави акцент върху това да гарантира, че уебсайтовете няма да се сриват, особено предвид очакваните рекордни продажби, каза Тарп.

Проучване на Google от юли установи, че сайтовете на 10% от компаниите са се сринали по време на Черния петък или Кибер понеделник през 2018 г., докато 40% са споделили, че това се е случвало през последните три години.

Това представлява потенциална загуба на приходи за бизнеса, затова Тарп каза, че нейният екип прави всичко възможно, за да преустанови какъвто и да е пробив в достъпа до сайтовете на търговците на дребно, които ползват услугите на Google Cloud.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още