IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са последните тенденции във филмовата индустрия?

Възходът на сериалите изразява тенденцията да се разказват по-дълги истории, посочва Владимир Трифонов, организатор на Киномания

15:08 | 03.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Киномания 2019 започва на 14-ти ноември с предварителни прожекции на 6-ти ноември. Тази година е 33-тото издание на Киномания, която е приемник на световната Кинопанорама. В годините на Перестройката се появиха много западни филми на българския екран. От 1993 г. събитието се нарича Киномания. Това каза Владимир Трифонов, организатор на Киномания, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

"Винаги се старая да мисля с възприятията на обикновения зрител, който отделя средства всеки месец за билети за кино. Нашата мисия е да удовлетворяваме очакванията на хората с културни потребности".

Владимир Трифонов обясни, че билетите за Киномания 2019 са на цени между 8 и 10 лева.

"Само в зала 1 на НДК цените на билетите са 12 лева", допълни Трифонов.

По думите му срещат приятелска конкуренция от страна на солидни събития като Cinelibri и Sofia film fest."На практика се борим за едни и същи филми, но успяваме да си разпределим силните заглавия".

Трифонов говори за засиления интерес към сериалите."Възходът на сериалите изразява тенденцията да се разказват по-дълги истории. Това е причината от гледна точка на творците. От гледна точка на индустрията дигиталната техника промени много снимането на кино".

Той засегна и въпроса за моментното състояние на различните жанрове."Комедиите вървят все по-трудно. Няма истински велики комедии като в миналото, когато имаше култови реплики. Такава е „Оркестър без име“. В момента комедиите са в сериозна криза".

Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още