IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградите "Оскар" минаха под знака на борбата със сексуалния тормоз

Лентата "Формата на водата" спечели четири Оскара, включително за най-добър режисьор и най-добър филм

09:35 | 05.03.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сам Рокуел, Франсис Макдорманд, Алисън Джани и Гари Олдман. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сам Рокуел, Франсис Макдорманд, Алисън Джани и Гари Олдман. Снимка: Ройтерс

Гари Олдман грабна "Оскар" за най-добра мъжка роля за ролята на Чърчил във филма "Най-мрачният час", а Франсис Макдорманд стана най-добра актриса за филма „Три билборда извън града”. Гийермо дел Торо пък спечели наградата за най-добър режисьор за "Формата на водата". Филмът спечели общо 4 награди, включително за най-добър филм. Така изглеждат водещите победители от 90-те поредни награди "Оскар".

Сам Рокуел спечели заслужено приза за "Най-добър актьор в поддържаща роля" за играта му в "Три билборда извън града". Той бе връчен от миналогодишната победителка в категорията "Най-добра актриса в поддържаща роля" - Вайола Дейвис. Във филма Рокеул изпълнява ролята на полицая Джейсън Диксън, който в началото е грубиян, прибягващ до заплахи, но след това осъзнава, че трябва да се промени и да стане по-човечен и състрадателен. Рокуел спечели за същия образ и наградата "Златен глобус" за най-добра второстепенна роля, британската награда БАФТА и наградата на Гилдията на американските актьори в същата категория

Без никаква изненада Алисън Джани спечели дългоочаквания си "Оскар" за "Най-добра актриса в поддържаща роля" за въплъщението си в жестоката майка на скандалната фигуристка Тоня Хардинг. Там тя изпълни ролята на ЛаВона Фей Голдън, известна в медиите и като Сенди Голдън, властната, болезнено амбициозна и тормозеща дъщеря си майка на скандалната фигуристка Тоня Хардинг. Джани вече спечели за същата роля и Златен глобус за най-добра второстепенна роля, британската награда БАФТА и наградата на Гилдията на американските актьори в същата категория.

Лентата "Икар" за допинга сред руските спортисти беше удостоена с наградата "Оскар"в категорията "Най-добър пълнометражен документален филм". Режисьор на филма е британецът Брайън Фогел, а главно действащото лице - бившият ръководител на московската антидопингова лаборатория Григорий Родченков, който я ръководи до ноември 2015 година, преди да стане сътрудник на комисияка към Международната антидопингова агенция.

Продукцията "Фантастична жена" от Чили на Себастиан Лелио спечели "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм. Продукцията спечели миналата година на Берлинале награда за най-добър сценарий. Това е първа победа на филм от Чили на наградите на Академията.

Филмът "Тайната на Коко" спечели наградата Оскар за най-добър пълнометражен анимационен филм. Филмът разказва историята на Мигел, който мечтае да стане музикант и се озовава по случайност в Страната на мъртвите, където открива тайни за своите прабаба и прадядо. Продукцията е смесица от приключенски филм, съчетаващ елементите на мексиканските филми и на обичаите и вярванията, свързани с Деня на мъртвите.

Британецът Роджър Дийкинс спечели "Оскар" за операторско майсторство за работата си във филма "Блейд Рънър 2049", а френският композитор Александер Депла получи "Оскар" за най-добра оригинална музика за филма "Формата на водата". За тази музика Депла вече получи и "Златен глобус" за оригинална музика.

Салма Хайек, Мира Сорвино и Ашли Джъд бяха кралиците на Червения килим преди началото на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар. Това е знак, че движенията срещу сексуалните посегателства и срещу сексуалната дискриминация "Аз също" и "Времето изтече" присъстват и на тази най-голяма проява в киноиндустрията, отбелязва Франс прес.

След като на церемонията за Златните глобуси черното бе задължително, за да се отбележи солидарността с жертвите на сексуалния тормоз, сега бялото и ярките цветове се завърнаха на Червения килим на Оскарите.

Двете актриси, които бяха едни от първите, разкрили сексуалните посегателства на холивудския продуцент Харви Уайнстийн - Ашли Джъд и Мира Сорвино, минаха по Червения килим заедно и предизвикаха истински фурор.

Актрисата Салма Хайек, която също обвини Уайнстийн в тормоз, каза, че тази вечер ще представи едно много специално видео и че тази вечер ще се празнува факта, че в бъдеще на жените няма да се налага да водят такива битки.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 години
не съм го гледал, но по описанияте които четох няма никви съвкъпления между хора и животни във въпросния филм :):) .... та май си объркал касетата и си гледал за некоя друга форма :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 години
верно ли... и сигурно Рамбо 5 те е карал да убиваш ? :):)момче, нещо се случи с теб последно време, почна тотални глупости да пишеш :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Наградите "Оскар" минаха под знака на новите заглавия обработващи съзнанието на хората в полза на идеологията на извратенците. Например филма "Формата на водата" спечелил цели 4 награди Оскар заради любовта и съвкуплението между жена и животно.Да не говорим пък за извращенията във филмите от поредицата 50 нюанса...За колко ли хора е проява на висша любов и прекрасна човешка нравственост да те *** с камшик или да се ч*к*ш с животно та подобни чувствени филми да печелят Оскар-и???Въобще останали ли са някакви хора в тоя луд Холивуд???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
evtimvz
преди 6 години
Цялата демагогия на това артистично общество все повече ще ги проваля. От обвиненията срещу Тръмп, до всичките тези разкрития за сексуалния живот на водещите личности сред тях, показва само дълбоката им морална разрухаи морал, основан единствено на големите им хонорари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 години
ааа то оскари имало ... местиме ли, колеги ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
DarkStar
преди 6 години
Лицемерието на Холивуд няма граници... излизат да протестират срещу сексуалното насилие, но не спират да участват и да правят филми тип "50 нюанса..." Същото важи и за кампанията им против оръжията - правят се на големи миротворци, а в същото време снимат следващия екшън или криминале...Логика...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
scott
преди 6 години
Бесните *** от "сложете го и на мен също" ше си го получат.Ше отминаваме с безразличие, въпреки анатомиата. има нет, кукли, роботи......другата година ше требва да поведът борба срещу сексуалното безразличие.муахахахахахахаха! Водете се по техниа ъкъл, да видите къде ше ви отведе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още