Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на LVMH за тримесечието са по-добри дори и от тези през 2019 г.

Приходите на звеното за модни и кожени продукти нараснаха с 52% на органична основа спрямо година по-рано, показва отчетът на компанията

Продажбите на LVMH за тримесечието са по-добри дори и от тези през 2019 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на конгломерата за луксозни стоки LVMH през първото тримесечие са отбелязали изненадващ ръст, изпреварвайки стойностите за същия период на 2019 г. на фона на по-бързото възстановяване от пандемичната криза в сектора.

Приходите на звеното за модни и кожени продукти нараснаха с 52% на органична основа спрямо година по-рано, се казва в съобщение на компанията, цитирано от Bloomberg. Анализаторите очакваха ръст от 30%. Подразделението бе ключово за LVMH по време на кризата, радвайки се на успеха на марки като Dior и Louis Vuitton.

Още по темата

Знак за доброто възстановяване на компанията е и фактът, че представянето от първото тримесечие изпреварва това от същия период на 2019 г. Общо органичните продажби растат с 8%.  

Цената на американските депозитарни разписки на LVMH нараснаха с около 4% след публикуването на резултатите.

Продажбите на компанията може да са знак за това доколко добре водещите модни къщи са успели да задържат търсенето на пазари като Китай, който почти се възстанови от пандемията и магазините на много места там вече са отворени.

Приходите на компанията като цяло са се увеличили с 30% на органична основа до малко под 14 млрд. евро. Очакванията на анализаторите бяха за 12,7 млрд. евро.

Пазарите в САЩ и Азия отбелязват силен растеж, но този в Европа все още е засегнат от кризата заради продължаващото на много места затваряне на магазини и ограничаването на туризма, се казва още в позицията на LVMH.

Акциите на компанията поскъпнаха със завидните 71% през миналата година.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Десетки футболни клубове от Европа търсят спасение във фонд на УЕФА