IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW удвоява автономните си тестови коли

Компанията планира да представи сериен автономен автомобил през 2021 година

17:40 | 23.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Автомобилният гигант BMW няма да промени стратегията си за тестове на автономни автомобили въпреки смъртта на пешеходката, ударена в Щатите от автономна тестова кола на Uber. Освен това, компанията планира да удвои тестовите си автономни коли до края на годината и бройката им ще достигне 80.

„Отношението ни към автономните автомобилни технологии остава непроменено въпреки този изключително тежък и неприятен инцидент", обясни Клаус Фрьохлих, член на борда на директорите на BMW, който отговаря за изследването и развитието на новите технологии. "Пътят към автономното придвижване е дълъг. Все едно говорим за мисия до Марс.”

Той допълни, че BMW осъществява тестовете си при най-строги мерки за сигурност и поясни, че общият пробег на автономните автомобили на BMW ще достигне 250 милиона километри. От тях 20 милиона ще на истински пътища, а останалите – на стенд, където гигантски суперкомпютър ще симулира най-различни ситуации.

Според Фрьохлих автономните автомобили ще се появят по-рано от очакваното, стига големите градове да им отделят специални ленти за движение.

BMW планира да лансира автономен автомобил през 2021 година. Фрьохлих поясни, че не е логично да очакваме това да се случи по-рано, тъй като производителите на чипове и създателите на софтуер все още не са създали компютър, който да може да обработва в реално време информацията, която му осигурява един автономен автомобил.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още