IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще има нов изпълнителен директор от следващата година

Шведът Ола Келениус ще замени сегашния ръководител на германския автомобилен концерн Дитер Цетче

14:44 | 26.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Директорът на развитието в Mercedes-Benz Ола Келениус, Снимка: Ройтерс</em></p>

Директорът на развитието в Mercedes-Benz Ола Келениус, Снимка: Ройтерс

Шведът Ола Келениус ще бъде новият главен изпълнителен директор на Daimler от следващата година, съобщи германският производител на автомобили, цитиран от Ройтерс.

Келениус ще замени сегашния директор Дитер Цетче, който е получил предложение да заеме председателския пост на надзорния съвет през 2021 г.

“С този план целим да продължим стабилното развитие на компанията, като искаме да осигурим успешни ръководители, които притежават богат опит на международно ниво“, споделиха от Daimler. 

Назначаването на Келениус бележи първия случай, в който постът на главен изпълнителен директор на германския автомобилен концерн няма да принадлежи на германец.

Смяната в ръководството идва в момент, в който автомобилната индустрия се сблъсква с конкуренцията на технологичните компании, които вече налагат своите продукти в транспортния сектор.

Цетче ще отстъпи поста си на годишната среща на акционерите през 2019 г., съобщават от Daimler.

49-годишният Келениус ще бъде наследен от Маркус Шафер, директор производство, на сегашната си позиция като ръководител на развитието в Mercedes-Benz.

“Ола Келениус спечели моето уважение с работата си при нас, като същевременно той е и добре познат на своите колеги от различните звена на компанията“, споделя Цетче.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още