IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler ще започне да произвежда електромобили в Китай през 2019 г.

Компанията гледа положително на перспективите за развитие на бизнеса й догодина

15:18 | 29.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Daimler ще започне да произвежда електромобили в Китай догодина, за да се вмести в строгите квоти срещу замърсяването на въздуха за автомобилните производители, въпреки че търсенето на конвенционални модели като Mercedes-Benz Maybach остава силно, съобщава Ройтерс.

Китай въведе изисквания за минимален брой продажби на т. нар. автомобили с нови енергийни източници (NEV) и Daimler е напът да изпълни квотата за 2018 г., съобщи ръководителят на Daimler China Хубертус Троска.

“Убедени сме, че ще изпълним квотите за NEV”, заяви Троска и допълни, че нов напълно електрически автомобил ще бъде добавен към местното производство.

“Ще започнем производство в края на следващата година“, заяви Троска във връзка с електрическия модел Mercedes-Benz EQC.

Китайските клиенти продължават да купуват луксозни модели Maybach с темп от 600 коли на месец, заяви Троска.

Продажбите на пътнически автомобили Mercedes-Benz ще продължат да растат идната година, тъй като търсенето от клиентите на луксозни коли наруши тенденцията на вяли продажби на най-големия автомобилен пазар в света, допълни Троска по време на пресконференция в Щутгарт.

„Гледаме съвсем положително на развитието на бизнеса догодина“, заяви Троска във връзка с перспективите за растеж пред пътническите автомобили Mercedes-Benz.

Въпреки че разговорите с китайския автомобилен производител Geely за области на потенциално сътрудничество продължават, Троска заяви, че Daimler е много доволна от настоящите си китайски партньори, сред които BAIC и BYD.

Основателят на Geely Ли Шуфу поиска от Mercedes да влезе в по-широк съюз, след като придоби дял от 9,69% в германския автомобилен производител по-рано тази година.

Daimler може да започне сътрудничество с неавтомобилна компания в областта на електромобилите, каза Троска, без да разкрива повече подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още