IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai започва да разработва летящи автомобили

Компанията създаде подразделение за разработка на въздушни превозни средства

23:10 | 01.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Смята се, че в близко бъдеще летящите коли ще се превърнат във важна част от транспортните системи със задачата да намалят съществуващия пътен трафик в мегаполисите. Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Group направи крачка в тази посока, като създаде подразделение за разработка на въздушни превозни средства, съобщава Automedia.bg. За ръководител на проекта е назначен Шин Чжевон, световноизвестен авиационен инженер и конструктор.

Южнокорейският концерн посочва, че новото подразделение ще разработи базови технологии, които ще направят компанията лидер на пазара на градския въздушен транспорт. Според прогнозите през следващите 20 години обемът на този сегмент ще достигне 1,5 трилиона щатски долара. Поради това Hyundai Motor Group не спести пари, за да наеме един много скъп специалист в тази област.

Доскоро Шин оглавяваше отдела за авиационни изследвания в американската космическа агенция НАСА, където определяше стратегията за развитието на авиационната индустрия. Опитът му е в разработването на революционни планери и двигатели, както и на технологии за въздушна безопасност и контрол на движението. В новата си роля Шин ще разработва решения за безопасно и икономично пътуване по въздуха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още