IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz ще пусне на пазара два нови компактни модела

Очаква се автомобилите да се появят в продажба съответно през 2022 г. и 2023 г.

12:35 | 31.01.21 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andreas Gebert/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andreas Gebert/Bloomberg

Германската автомобилна марка Mercedes-Benz планира да представи два нови модела, като по размер първият ще бъде разположен под моделите от A-Class, а другият – под серията GLA, съобщава Automedia.

За евентуалната поява на подобни автомобили се заговори още през август миналата година, когато главният инженер по разработката на компактни модели на Mercedes-Benz – Аксел Хейс и ръководителят на отдела за тестове Йохен Ек, обясниха, че това е възможно благодарение на много гъвкавата платформа MFA. 

Според информациите до момента, през 2022 г. ще излезе нов модел, който ще е по-малък от A-Class. Най-вероятно става дума за версия на хечбека с 3 врати и с по-късо разстояние между двете оси. Що се касае до втория автомобил, той ще се разположи под GLA в гамата на марката, като ще е само с предно предаване и ще бъде представен през 2023 г.

Automedia припомня, че първият Mercedes-Benz A-Class (W168), представен през 1997 година, е субкомпактен модел, като в този си вид то се задържа до 2012 година, когато порасна на размери и се изкачи един по-нагоре. На свой ред, GLA представлява мини-кросоувър, чието производство стартира през 2013 година.

Преди две седмици германския концерн на луксозни автомобили представи своя компактен електрически EQA, който се очаква да се появи на пазарите през пролетта, следвайки дебюта на електрическия SUV модел EQC и микробуса EQV. За разлика от Model 3 на Tesla Inc. и ID.3 на Volkswagen AG, EQA използва технологията на вече съществуващ модел с двигател с вътрешно горене, който е модифициран в електрически автомобил с цел ограничаване на разходите. Поради тази причина и пробегът на EQA е по-малък от конкурентите му в сегмента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още