IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредната луда идея на Мъск - да изпрати Tesla Roadster на Марс

SpaceX ще изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy в началото на 2018 г.

11:59 | 02.12.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Space X ще изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy през януари 2018 г. Това ще стане от космодрума Кейп Канаверал, съобщи изпълнителният директор на фирмата Илон Мъск в профила си в Twitter.

На борда на ракетата ще бъде поставена новата Tesla Roadster, като през цялото време ще звучи парчето на Дейвид Бауи – „Space Oddity”. Мъск разкри, че изстрелването ще бъде впечатляващо, като космическият кораб ще бъде насочен към орбита на Марс.

„Ракетата ще прекара милиарди години в космоса, стига да не се взриви още на старта”, обеща бизнесменът. Шефът на Space X и Tesla Motors обаче не даде други подробности за полета.

Самата Falcon Heavy е създадена на базата на ракетите от клас Falcon 9. Те са основна част от плановете на Мъск за завладяване на Марс. Предполага се, че тя ще може да доставя в околоземната орбита над 54 тона, а на Марс – около 13 тона.

Първият старт на тежката ракета бе отлаган много пъти. Тя трябваше да излети още през 2013 г., но това не стана. За последно през това лято Мъск обяви нова дата – ноември, но сега стартът е пренасрочен за януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Прочетох заглавието: "Поредната идея на лудия Мъск" :D"Ракетата ще прекара милиарди години в космоса..." - как така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
Хахаха...да сложат и Люската вътре !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още