Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на електромобили помагат на VW да постигне целите за емисиите на ЕС

Концернът отчита 64-процентен ръст при доставките на електрически автомобили на годишна база до 472 300 броя

Продажбите на електромобили помагат на VW да постигне целите за емисиите на ЕС

Снимка: Bloomberg L.P.

Въглеродните емисии от превозните средства на германската автомобилна група Volkswagen за 2021 г. са с около 2% под европейските целеви граници от 118 грама на километър, съобщава Ройтерс, цитирайки концерна.

Volkswagen е доставил общо 472 300 електрически превозни средства в Европейския съюз (ЕС), Норвегия и Исландия през 2021 г., което е с 64% повече спрямо предходната година. 

Още по темата

Делът на изцяло електрическите автомобили и на хибридните превозни средства от общите продажби нараства до 17,2% от 10,1 на сто година по-рано.

Германските конкуренти BMW и Daimler заявиха, че предварителните данни показват, че са постигнали европейските цели за емисиите, но нито една от двете компании не предоставя конкретни цифри.

Според автомобилния анализатор Матиас Шмид електромобилите за първи път успяват да задминат дизеловите коли при продажбите за 2021 г. в Западна Европа. Пазарният дял на електромобилите, захранвани с батерии, достига 21% за последния месец на 2021 г. спрямо 19% за дизеловите превозни средства, става ясно от анализа на автомобилния анализатор Матиас Шмид, който проучва 18 страни от Западна и Централна Европа.

Делът на дизеловите превозни средства се свива бързо след скандала с манипулиране на данните за изгорелите газове “Дизелгейт”, който разтърси Volkswagen през 2015 г.

Дизеловите автомобили представляват около половината от всички продажби по това време в сравнение с една пета през декември 2021 г., изтъква Шмид.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Rivian освободи оперативния си директор заради структурни промени в ръководството