IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият VW Beetle ще бъде електромобил

Моделът с 4 врати става част от семейството I.D.

23:20 | 03.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Следващото поколение на Volkswagen Beetle ще бъде електромобил с 4 врати. Това съобщава британското издание Autocar, което се позовава на свои източници в компанията, съобщава Automedia.bg.

Според информацията, главният дизайнер на германския концерн Клаус Бишоф вече е направил първите скици на електрическия „бръмбар”. Неговото излизане на пазара обаче ще стане факт не по-рано от 2021 г. Преди него Volkswagen ще пусне няколко модела от новото семейство електромобили I.D.

Предвижда се следващият Beetle да бъде изграден на модулната платформа MEB, разработена специално за новото поколение електрически автомобили на Volkswagen. Използването на това шаси ще позволи да се запази класическия дизайн на модела, като се увеличи свободното пространство в салона и се постави система за задвижване на четирите колела.

Серийното производство на електромобилите на Volkswagen ще стартира през 2020 г. Първият представител на семейството I.D. ще бъде компактен хечбек, а след него ще се появят кросоувър, миниван и представителен седан. Целта пред германците е до 2025 г. да пуснат на пазара поне 20 автомобили с електрическо задвижване.

В същото време Volkswagen стартира проект за преносими станции за зареждане на електромобили. Компанията вече е готова с 12 такива устройства, които бяха предадени на властите във Волфсбург – града, в който се намира централата на германския производител.

Според шефа на Volkswagen Group – Хебрет Дийс, концернът ще инвестира 10 млн. евро в зарядни станции, разположени във Волфсбуг и околностите му. Станциите ще се превозват на места, на които се очаква да има нужда от тях. Например, ако предстои мач на местния футболен отбор „Волфсбург”, устройствата ще бъдат преместени до стадиона, където собствениците на електромобили да ги използват, докато наблюдават футболната среща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още