IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкращаването на разходите на Daimler ще удари най-тежко Германия

Това сподели Майкъл Брехт, който ръководи съвета на работниците на Daimler, пред вестник Stuttgarter Zeitung

16:11 | 03.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Работната ръка на Daimler в Германия ще бъде основният потърпевш от планираното намаляването на разходите в размер на 1,4 млрд. евро (1,5 млрд. долара) до края на 2022 г., според Майкъл Брехт, който ръководи съвета на работниците на автомобилния производител. "Две трети от сумата трябва да бъде спестена в Германия", заяви още той пред вестник Stuttgarter Zeitung.

Daimler обяви в петък, че ще съкрати поне 10 000 работни места по целия свят през следващите три години, следвайки примера на свои конкуренти в индустрията, които също се стремят към икономии, за да могат да инвестират в електрически превозни средства и да се справят с отслабването на продажбите, съобщава Ройтерс.

„Съветът на работниците не одобрява потенциалния размер на икономиите от 1,4 млрд. евро, нито съкращаването на най-малко 10 000 работни места “, каза Брехт, като добави, че ръководството и представителите на синдиката са постигнали съгласие да не определят точния брой на работните места, които ще бъдат съкратени.

Daimler многократно намали перспективите си за печалба през последните месеци, отчасти заради регулаторните мерки срещу парниковите емисии, но и поради забавянето на пазара на автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още