IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota и Aurora започват тестове на автономни коли в Тексас

Автомобилите Toyota Sienna, оборудвани със системи за автономни управление на Aurora, ще бъдат изпробвани по основните междуградски пътища в щата

22:32 | 23.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Японската автомобилна компания Toyota Motor Corp. и Aurora Innovation Inc., американски разработчик на автономни системи за шофиране, стартираха тестове на самоуправляващи се коли в Тексас, САЩ, с двама оператори за безопасност и без нито един пътник на борда, съобщава Ройтерс. 

Автомобилите Toyota Sienna, оборудвани със системи за автономно управление на Aurora, ще бъдат тествани по основните междуградски пътища в района на Далас-Форт-Уърт.

Технологията за автономно шофиране е подложена на натиск, тъй като инвеститорите вече очакват тя да започне да генерира приходи, за да оправдае финансовата подкрепа на бизнеса, но увеличаването на автопарка е предизвикателство, тъй като все още има редица технологичните препятствия.

„Инициативата демонстрира способността на Aurora да работи безопасно при високи скорости, ключов технически момент, който й позволява да дава приоритет на популярните и доходоносни пътувания“, изтъква американската компания.

Съперникът на Aurora в САЩ Waymo вече е комерсиализирал своята услуга с автономни таксита в някои зони на Финикс.

Waymo заяви в понеделник (211 март), че е готова да разположи превозни средства без шофьор в Сан Франциско, без да дава времева рамка на този план.

Aurora, водена от Крис Ърмсън, бивш мениджър в проекта на Google за самоуправляващи се автомобили, който впоследствие прерасна в Waymo, заяви, че планира да продължи да добавя превозни средства към наличния автопарк в подготовка за търговско реализиране на услуга, подобна на Uber.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още