IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen очаква "забележителна оперативна печалба" за 2017 г.

Компания ще подобри рекорда си по продадени нови автомобили, твърди директорът на концерна Матиас Мюлер

17:54 | 26.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският производител на автомобили Volkswagen Group е постигнал „забележителна оперативна печалба през изминалата 2017 г.” Това обяви генералният директор на концерна Матиас Мюлер в интервю за Welt am Sonntag. Точните данни ще бъдат публикувани през март 2018 г.

Мюлер е на мнение, че групата Volkswagen ще подобри рекорда си по продадени нови автомобили за една година. През 2016 г. концернът завърши с 10,3 млн. продажби, което го превърна в най-големия производител в света. Преди това в продължение на 4 години начело беше Toyota.

Само преди дни японците официално съобщиха, че ще завършат 2017 г. с 10,35 млн. продажби. Това означава, че ако Volkswagen подобри постижението си от миналата година, то отново ще задмине големия си конкурент.

Шефът на концерна допълни, че скандалът с дизеловите двигатели вече е преодолян. Мюлер обаче не пропусна да разкритикува инициативата за намаляване на вредните емисии в европейските страни, като според него това ще донесе сериозни проблеми на всички автомобилни производители.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още