IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще инвестира 3,3 млрд. долара в Северна Америка до 2020 г.

По този начин компанията се надява да даде нов тласък на възстановяването си след „Дизелгейт“

11:24 | 15.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Херберт Дийс, главен изпълнителен директор на концерна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Херберт Дийс, главен изпълнителен директор на концерна. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен производител Volkswagen планира да похарчи над 3,3 млрд. долара за разработването и производство на нови модели в Северна Америка до 2020 г. С това компанията ще се опита да даде нов тласък на дейността си във втория по големина автомобилен пазар в света.

От Volkswagen се надяват, че по този начин ще увеличат пазарния си дял, който в момента е в размер на около 2%. 

Близо 1,2 млрд. долара от инвестицията са предвидени за САЩ, където по-късно тази година производителят ще пусне на пазара новата версия на един от най-продаваните си модели – седанът Jetta, както и новия хечбек Arteon, заявиха от компанията преди откриването на автомобилното изложение в Детройт, цитирани от Ройтерс. 

„Искаме да спечелим пазарен дял и да се разраснем от играч в определен сегмент до наистина съпоставима марка в САЩ“, заяви ръководителят на северноамериканския клон на компанията Хинрих Вьобкен. През миналата година благодарение на новите си модели джипове Volkswagen увеличи пазарния си дял от 1,8% на 2%.

Производството на автомобили, каквито американците искат да купят, е част от мащабното преразглеждане на стратегията на северноамериканския клон на компанията. Volkswagen все още се бори с последствията от мащабния скандал с дизеловите емисии на някои нейни модели от 2015 г., като също така трябва да ограничи все по-нарастващите си разходи, за да запази световното си лидерство, посочва Bloomberg.

Северноамериканският клон на компанията отговаря за над половината продажби на цялата група, както и за разработването на технологии за някои от марките, които са нейна собственост, като Audi, Skoda и Seat.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още