Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Расте ли интересът към онлайн образователно съдържание?

Бъдещето на образованието е между персонализирани и унифицирани знания, посочи Емил Табаков, старши продуктов мениджър в Coursera

Расте ли интересът към онлайн образователно съдържание?

Интересът към различни типове онлайн образователно съдържание и записване в курсове нараства в пъти в условията на пандемия. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “В развитие” Емил Табаков, старши продуктов мениджър в Coursera.

Още по темата

Според него него засиленият интерес се дължи на факта, че много университети и образователни институции бяха принудени да затворят или да започнат да работят отдалечено.

“Хората имат повече свободно време и условия да се преквалифицират”, посочи Табаков и определи бъдещето на образованието между персонализирани и унифицирани знания.

По думите му българският пазар не прави изключение от световните тенденции.
Експертът отбеляза, че платформи като Coursera обикновено за приемани като места, където хората да подобрят професионалната си квалификация, но в условията на пандемия потребителите все повече се обръщат и към съдържание, което е насочено към личностното им добруване.

“Това, което започна като успешен отговор на много организации към пандемията, ще се запази като трайна тенденция и начин на работа”, прогнозира Табаков по отношение на пазара на онлайн обучение през следващите години.

Превръща ли се България в стратегически център за разпространение на знания? Защо най-търсеният курс е от университета Йейл? На какво ни учат онлайн курсовете?

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Как онлайн обучението може да запази вроденото любопитство на децата