IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се разширява в Силициевата долина с наем на нови офиси

От следващата година компанията ще очаква служителите ѝ да прекарват половината от времето си в офисите

10:14 | 02.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Facebook се разширява с няколко нови договора за наем на офиси в Силициевата долина, предава Bloomberg.

Социалната мрежа, която вече се нарича Meta Platforms, ще наеме обект с площ от 67 хил. кв. м, където преди се е помещавала централата на NetApp в Сънивейл, щата Калифорния. Тя също така е подписала договор за наем в близкия Бърлингейм, с което общите наети площи надхвърлят 93 хил. кв. м.

Базираната в Ню Йорк компания Tishman Speyer купи имота в Сънивейл през април за 365 млн. долара. Сделката с Meta е най-голямото наемане на офис площи в частния сектор в САЩ тази година, съобщи имотната компания в комюнике.

Разширяването на Meta се случва в момент, когато много работодатели преосмислят нуждите си от офис площи близо две години след началото на пандемията от COVID-19, която стимулира работата от разстояние. Технологичните компании обаче продължават да прибавят площи в стремежа си за бъдещ растеж.

Tishman Speyer е инвестирала близо 16 млн. долара в недвижими имоти от началото на COVID-19, около половината от тази сума е насочена към офис сгради на пазари като Сан Франциско, Остин, Бостън и Сиатъл.

„Винаги сме били сигурни, че технологичният сектор ще запази силен апетит към висококачествени колаборативни пространства и сме развълнувани, че Сънивейл ще приеме една от водещите компании в света“, коментира Роб Спейер, главен изпълнителен директор на Tishman Speyer. „Вярването ни се реализира дори по-бързо, отколкото си представяхме“, допълва той.

Meta е наела площите в Сънивейл и Бърлингейм, за да намали времето за придвижване до работа на служителите си и да подкрепи обществения транзит, съобщи говорителката на компанията Кло Мейер.

Служителите все още могат да работят от разстояние, но от тях ще се очаква да прекарват около половината от времето си в офисите от следващата година, ако не получат разрешение за друго, уточни Мейер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още