Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Жилищата в Лондонското сити поевтиняват с 10,8% в годината до края на януари

Най-голям спад в столицата отчита районът Уестминстър, където в цените на жилищата се понижават с 37%

Жилищата в Лондонското сити поевтиняват с 10,8% в годината до края на януари

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Цените на жилищата в Лондонското сити се понижават с 10,8% в периода февруари 2020 г. - януари 2021 г., докато районът Тауър Хамлетс (Tower Hamlets), където се намира конкурентният финансов квартал Канари Уорф (Canary Wharf), отчита ценови спад от 9,5 на сто, съобщава Bloomberg, цитирайки публикация на e.surv. 

Още по темата

Въпреки че останалата част на Великобритания отчита покачване при търсенето на жилища по време на пандемията, централен Лондон се сблъсква с обратната тенденция, тъй като спадът при наемите се отразява върху цените на жилищните имоти.

Най-изгодните сделки са регистрирани в района Уестминстър, където се намира сърцето на британската политика. Цените на жилищата там спадат с 37% на годишна база, отчитайки най-дълбокото понижение, наблюдавано в столицата.

Наемите в някои от най-скъпите квартали също отбелязват спадове, тъй като националната блокада, която беше възобновена в началото на годината, принуди жителите да се преместят в по-зелени райони с повече пространство, като в същото време хиляди мигранти напуснаха Лондон.

Жилищните имоти в британската столица поевтиняват, дори когато правителството удължи крайния срок за данъчната ваканция при покупка на жилище с шест месеца и очерта планове да помогне на купувачите да правят по-малка първоначална вноска за имотите си.

И все пак миграцията към по-зелени жилищни райони вероятно се забавя. Въпреки продължаващото търсене на квартали с повече пространство, Голям Лондон и съседните области на запад и на изток отчитат най-ниските темпове на годишен растеж в търсенето през периода от декември 2020 г. до февруари 2021 г.

Това „вероятно показва, че движението от вътрешен и централен Лондон към предградията на столицата до голяма степен е приключило“, посочват от e.surv.

Лондонското сити разполага със сравнително малко на брой жилищни сгради, така че спадът при цените може да бъде изкривен от малкото продажби. Районът Доклендс (Docklands) обаче става свидетел на значителен бум в строителството през последните пет години, насочено към младите служители в сферата на финансите.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Като си нямат нашите брокери и ето паднаха им цените...

Още от По света
Унгария дава 4 млрд. евро за летището в Будапеща