IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти на Карибите се възстановява силно през 2017 г.

Купувачите от САЩ и Китай са все по-привлечени от региона

15:29 | 10.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Купувачите от САЩ се завръщат на пазара на имоти на Карибите, пише онлайн изданието propertywire.com. На някои пазари, като например о. Мустик и Сейнт Бартс, постигат и силен ръст на цените, допълва изданието.

На о. Мустик, станал известен благодарение на сестрата на кралица Елизабет II Маргарет, има само 100 вили. Активността на силно ограничения пазар е значителна през 2017 г., като средната продажна цена стига около 35 млн. долара – най-високо ниво за последните няколко години.

В последния анализ на консултантската компания Knight Frank също се посочва, че около 70% от Карибите не са засегнати толкова силно от сезона на ураганите и търсенето през 2017 г. е било голямо.

Увеличава се и търсенето на китайски инвеститори в региона. В доклада се обяснява, че това се дължи на по-големите възможности за инвестиции и търговско сътрудничество между китайските компании и Бахамите.

Пазарът има потенциал да привлича и повече европейски купувачи, включително британски инвеститори, които търсят втори дом в страни с по-топъл климат. Карибите биха били безопасна дестинация за британците след излизането на страната от Европейския съюз (ЕС).

Според доклада Барбадос в момента е един от най-атрактивните пазари в региона от гледна точка на цените, които падат през последните години и почти са стигнали дъното, отчетено през 2008 г.

Големите сделки на пазара в региона – за над 10 млн. долара, показват, че се връща и апетитът на купувачите на луксозни имоти. Тези купувачи, които не са сигурни дали в момента да инвестират в Европа, или се възпират заради Brexit, смятат, че сега е точният момент да разгледат възможностите на Карибите, които предлагат и по-спокоен начин на живот. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още