IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ отчитат рекорд по плащания на наеми през 2017 г.

През тази година живеещите под наем в Щатите са платили общо рекордната сума от 485,6 млрд. долара

08:43 | 29.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед към Манхатън в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изглед към Манхатън в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

От началото на годината досега в САЩ е бил подобрен рекордът за най-голяма обща сума, платена за жилищни наеми. Това показват данни на компанията за недвижимо имущество Zillow, цитирани от Bloomberg.

Според тях през 2017 г. са платени рекордните 485, 6 млрд. долара – увеличение от 4,9 млрд. долара от 2016 г. През тази година най-високи са били наемите в Ню Йорк и Лос Анджелис, където са и най-многобройните наематели. 

Отиващата си 2017 г. е отбелязала ръст от 6,5% в стойността на всички жилищни имоти в САЩ до 31,8 трлн. долара. За сравнение - тази сума е 1,5 пъти повече от брутния вътрешен продукт на САЩ и почти три пъти този на Китай. За година увеличението в цената на имотите е от 1,95 трлн. долара, което пък е повече от брутния вътрешен продукт на Канада и се равнява на две компании с пазарна капитализация като тази на Apple, посочват още от Zillow.

Най-големи са пазарите на имоти в Лос Анджелис и Ню Йорк - съответно 2,7 трлн. долара и 2,6 трлн. долара, като всеки от тях представлява над 8% от цялата стойност на всички американски жилища. Веднага след тях се нарежда пазарът в Сан Франциско с 1,4 трлн. долара и във Вашингтон с малко под 1 трлн. долара.

Сред 35-те най-големи американски пазари първи по ръст на общата стойност на имотите е град Кълъмбъс в щата Охайо. Той отбелязва покачване от 15,1% до 152,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още