IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойността на недвижимите имоти в Ню Йорк скочи с над 9%

Най-голямо повишение от 12% е отчетено в Бруклин

12:27 | 18.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ню Йорк продължава да бере плодовете от бума на пазара на недвижими имоти. Градът определи стойността на своите над един милион имота за фискалната година, започваща от юли, на 1,26 трилиона долара. Това е повишение с 9,4% спрямо предишния период, което обещава да повиши приходите от данъци, съобщава Bloomberg.

Стойността на жилищните и бизнес имоти в Бруклин е нараснала с 12% до 335,5 млрд. долара, най-голямото повишение в петте квартала на Ню Йорк, сочат данните на финансовата служба в града. Стойността на имотите в Манхатън е нараснала със 7,3% до 483,6 млрд. долара, което е и най-бавният растеж.

„Тази година потвърждава растежа на пазара на недвижими имоти и на допълнителната строителна дейност в Ню Йорк, която не е съсредоточена само в Манхатън“, съобщи в комюнике Жак Жиа, ръководител на финансовата служба в града.
Данъците върху недвижимите имоти имат най-голям дял в приходите на Ню Йорк и са основен източник на средства за покриването на облигации на стойност 40 млрд. долара.

Растежът следва скок от 8,7% за фискалната 2018 г. и от 10,6% предходната година. Градът планира да събере 27,4 млрд. долара от данъците върху недвижимите имоти за фискалната 2019 г., равняващи се на около 43% от приходите, сочи финансовият план на града за ноември. 

Сградата на General Motors на Пето авеню и кулата на Bank of America на Bryant Park са най-скъпите имоти в града. И двете сгради се оценяват на около 1,94 млрд. долара. Кулата на Bank of America получи държавни субсидии от програмата Liberty Bond, която предостави на корпорациите освободено от данъци финансиране на стойност 8 млрд. долара, за да помогне на града да се възстанови след атентатите от 11 септември.

Апартаментите под наем са съставлявали около 40% от строителната дейност в града, която възлиза на общо 13,3 млрд. долара. Тенденцията е най-силно изразена в Манхатън, където отдаваните под наем сгради са представлявали 36% от общото строителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още