Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Великобритания удължи забраната за принудително изгонване на бизнес наематели

Тя ще е в сила до 25 март догодина

Великобритания удължи забраната за принудително изгонване на бизнес наематели

Снимка: Bloomberg LP

Великобритания удължи забраната за принудително изгонване на наематели на бизнес имоти с девет месеца, за да защити пострадалите от COVID-19 компании от загуба на обектите си, докато ограниченията заради пандемията все още са в сила, предава Bloomberg. 

Още по темата

Забраната трябваше да изтече на 30 юни, но главният секретар на финансовото министерство Стив Баркли уведоми Камарата на общините, че правителството ще я удължи до 25 март догодина. В същото време правителството планира да предложи закон, даващ право на наемателите и собствениците, които не са постигнали споразумение по програми за изплащане, на протест пред арбитражен съд с правнообвързващо действие.

„Всички наематели трябва да започна да плащат отново наем в съответствие условията в наемните договори или каквото друго е договорено със собственика на имота им, докато ограниченията бъдат отменени за сектора им, ако вече не са отменени“, отбеляза Баркли.

Някои британски компании трябва да се справят със забавяне на връщането към обичайната работа, след като премиерът Борис Джонсън отложи пълното вдигане на ограниченията заради растящите случаи на коронавирус.

Нощните заведения са затворени от 15 месеца, а правилата за социално дистанциране не позволяват на заведенията и местата за забавление да оперират при пълен капацитет, което се отразява негативно на печалбите им.

Забраната за принудително изгонване е в сила от първите дни на пандемията миналата година. Министерството на жилищата, общностите и местното управление призова през април за предложения как да прекрати замразяването, заявявайки, че „предпазливо управляваното спиране“ е необходимо, за да се запазят бизнесът на наемателите и милионите работни места в него.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Какво следва, ако берлинчани гласуват за изземване на имоти от големи собственици?