IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wework: По 100 долара бонус на ден за служители, работещи от офиса

Целта на бонусите не е да примами служителите да излязат на работа, а да възнагради служителите, които се чувстват комфортно да влизат в офисите

09:52 | 25.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Американският стартъп за предлагане на споделено офис пространство WeWork предлага на някои от служителите си по 100 долара на ден, ако се чувстват комфортно да дойдат на работа в офиса на фона на коронавирусната епидемия.

По-рано през тази седмица главният оперативен директор на WeWork Шоъм Гудимал е предложил на членовете на екипите на компанията бонус на стойност 100 долара на ден или до 500  долара седмично през април като допълнителен бонус за тези от тяхs, които работят в офисите на WeWork, става ясно от вътрешнофирмена бележка, получена от CNBC. Бонусът важи за екипите на общността в САЩ и Канада. За съществуването на бележката бе съобщено по-рано от New York Times.

Екипите на общността на WeWork включват сътрудници, които отговарят за подпомагането на нуждите на членовете, включително обработката на пощенски пратки или пакети, програмиране на място и комуникация на членовете.



WeWork заяви, че целта на бонусите не е да примами служителите да излязат на работа, а по-скоро да възнагради служителите, които се чувстват комфортно да влизат в офисите. Бонусите, които ще се изплащат като еднократна сума всеки месец, се дават „като признание за готовността на нашия служител в общността да подкрепи членовете си, като държи сградите ни отворени и експлоатирани през тези извънредни времена“, пише в съобщението Гудимал.

През миналата седмица изпълнителният председател на WeWork Марсело Клор  и изпълнителният директор Сандийп Матрани насочиха всички служители на компанията, включително екипите от общността, да работят от вкъщи поне до края на март, съгласно отделна докладна записка, получена от CNBC. Всеки, който работи от вкъщи, ще получава редовно заплащане за времето, прекарано на работа дистанционно и не е необходимо да използва платен отпуск, платен отпуск по болест или други права на отпуск, заявиха от WeWork.

Въпреки че на служителите на WeWork бе наредено да работят отдалечено, много от споделените офис помещения на WeWork остават отворени за обслужване на членове, които са „основни бизнеси“, като например компании в сектора на здравеопазването, финансовите услуги, производството и дистрибуцията на храни, съобщиха от компанията.
„WeWork е доставчик на услуги и ние имаме задължение да държим сградите си отворени“, написаха в докладната записка Клор и Матрани. „Ние също имаме членове, разчитащи на нас да останем отворени, за да могат да управляват своите компании, за да генерират приходи, да плащат на хората си и да продължат да обслужват своите клиенти“.
WeWork увеличи почистването на сградите, намали персонала и осъществи други промени, за да „даде приоритет на здравето и безопасността на вас, нашите членове и нашите общности“, написаха в докладната записка Клор и Матрани.

На фона на бързото разпространение на епидемията от коронавирус много щати в цялата страна нареждат да се затворят несъществени предприятия, за да се спре разпространението на болестта. През миналата седмица губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо каза на несъществени предприятия да поддържат 100% от работната си сила у дома. Фирмите, които предоставят основни услуги, като хранителни магазини, аптеки, банки и компании за доставка на храна, могат да останат отворени, но трябва да се уверят, че служителите и клиентите поддържат поне 1,8 метра пространство помежду си. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио призова за подобна заповед на фона на "експлозията на случаи" в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още