IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата планира пакет "Великденска подкрепа" за най-нуждаещите се

Правителството рестартира дейността на Националния съвет по антикорупция

11:48 | 30.03.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Кирил Петков. Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов</em></p>

Кирил Петков. Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Държавата планира да подпомогне най-нуждаещите се хора в страната за Великден, стана ясно при откриването на редовното правителствено заседание.

Възлагам на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите и на министъра на труда и социалната политика да изработят пакет "Великденска подкрепа" за най-нуждаещите се граждани да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна. Това обяви днес министър-председателят Кирил Петков в началото на редовното заседание на кабинета, цитиран от БТА.

По думите му е важно да бъдат подкрепени хората, за да могат да посрещнат празниците.

"Надявам се, че през следващата седмица ще предложите такъв адекватен пакет, защото е важно да подкрепим хората, когато имат нужда да посрещнат Великденските празници", обърна се към двамата министри премиерът.

Той посочи още, че Министерският съвет удължава днес мярката "60/40" в подкрепа на бизнеса до края на юни. Въпреки че извънредното положение свършва на 1 април, помощта за фирмите ще продължи през следващите три месеца, заяви Петков.

Министър-председателят съобщи още, че рестартира дейността на Националния съвет по антикорупция.

"Заедно с МВР, с Министерството на правосъдието, с Главния инспекторат, ще трябва да засилим нашите политики срещу корупцията, която е най-големият крадец на стандарта на живот в България", заяви премиерът преди днешното заседание на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
superexpert
преди 2 години
В ГЪРЦИЯ КАЗАХА 200 ЕВРО ЗА ВЕЛИКДЕН.В БЪЛГАРИЯ ПОНЕ 100 ЛВ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още