IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп се оказа по-мек към Русия от очакваното

Администрацията на американския президент се отказа да налага нови санкции срещу Москва и това може да се разглежда като победа за Путин

20:03 | 30.01.18 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Администрацията на Белия дом публикува списък с лица, за които се вярва, че са замесени в намеса в изборите през 2016 година, но Доналд Тръмп се оказа по-мек от очакваното към Русия с нежеланието си да наложи нови санкции към страната. Това пише в коментар CNBC.

Според анализатори липсата на санкции е победа за Русия и руският президент Владимир Путин има основание да отвори шампанското.

Администрацията на Тръмп анализираше нови санкции, които да обхванат секторите на отбрана и разузнаване. Крайните срокове обаче бяха пропускани на няколко пъти - поредният изтече на 29 януари. Нежеланието за нови ограничения отново повдигна въпроси за връзките на Доналд Тръмп с Русия.

От Държавния департамент на САЩ обясниха, че Вашингтон вече е наложил достатъчно ограничения пред руски граждани и допълнителни действия не са необходими.

Финансовият министър Стив Мнучин пък заяви, че този списък е само първата крачка и санкции към тези лица ще има, допълва Ройтерс. Той призова да не бъдат правени интерпретации от липсата на ограничения и допълни, че има и засекретен доклад, който е представен пред Конгреса.

По-рано днес пред Конгреса беше представен "Кремълският доклад", в който фигурират 210 имена на руски политици и олигарси. Някои от тях вече са в "черния" списък на САЩ, включени още от администрацията на Барак Обама. Сред изброените обаче са почти всички министри, начело с премиера Дмитрий Медведев.

Още преди да бъде публикуван докладът в Москва заявиха, че го смятат за опит за намеса в руските президентски избори, насрочени за средата на март. Малко по-късно руският президент Владимир Путин пък се пошегува, че е обиден, че не е включен в този списък, наречен в много медии като "Списъка на Путин", защото повечето от имената са от близкото обкръжение на руския президент.

Междувременно директорът на ЦРУ Майк Помпео пък изрази притесненията на САЩ, че Москва отново се готви да влияе върху изборите в САЩ, този път за Конгреса, насрочени за ноември 2018 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Извадки от различни новини днес:"...Активите на руските милиардери, попаднали в новия списък само за 1 ден са намалели с 1.1 милиарда долара. Това показват данни на "Форбс" и са цитирани от "Росбизнесконсултинг".......След публикуването на имената в доклада на Министерството на финансите на САЩ в частта бизнесмени, състоянието на 96-те милиардери се понижи с 1.06 милиарда долара. След това спадът продължи, но с по-слаби темпове.......Най-много са загубили в доларово изражение Вагит Алекперов, шеф на "Лукойл"- 226 милиона долара и Владимир Лисин (НЛМК) - 205 милиона долара. Трети по загуби е Сюлейман Керимов, който в момента е под следствие за укриване на данъци във Франция -102 милиона долара.... "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 6 години
Позна се при "Децата на Дъгата", нали? А има ли на какво да ти кацнат? Изобщо, има ли там нещо, на което да кацнат? Има ли нещо зад този ник? Или, както пишеше на една майтапчийска визитка, която ми даде един приятел германец - "I. M. Nobody - No Name, No Phone, No Business, No Money"... Ти си една анонимна мишка, скрита в килера на "апартамента си в Монте Карло", където краде интернет от комшийския уайфай, за да се изока на аванта, че и нея я има ... там некъде... Или по-точно - в един западен "бургаски" квартал, с панорамен изглед към бензиностанцията на Шел преди Айтос, където български се говори с некои артикулационни затруднения... :lol: А най-вероятно - малко по на юг, в триъгълника между Хасково, Грудово и Симеоновград - там наистина зелените човечета немат работа... :lol:Ти по-добре разглоби, лъсни и смажи точилката на баба ти, за да им дадеш достоен отпор. Нали беше готов и с това да воюваш срещу вековния кръвен враг на анадолската си родина? Поне пробвай дали имаш сили да я вдигнеш с мишата си ръчица... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Пак медиите се опитват да представят нещо или като победа за Путин или като предателства на Тръмп в полза на Путин.Истината е, че и Путин и Тръмп са нормални мъже и не членуват (и никога няма да членуват) в някой гей клуб. А както също е съвсем очевидно агресивните третополови, мразещи всички, които им пречат в делото на налагане на световна многополова диктатура никога няма да се примирят с това, да загубят дадена властова позиция или влияние.Ислямския фанатизъм и клуба, който иска да наложи третополовата диктатура върху целия свят са потенциалните причинители на следващ голям световен военен конфликт.Дано обикновените хора да се осъзнаят преди да е станало твърде късно и да изхвърлят тези потенциални заплахи от всяко едно място, и от всяка една власт, откъдето те в момента създават конфликти, напрежение и всякакви проблеми.Да видим сега дали ще изтрият и този пост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 6 години
С нетърпение очаквам зелените човечета да ми кацнат на.........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 5
ABBA
преди 6 години
Mavi Goz: "Напълни се с жени-премиери, жени-министри на отбраната, военни шефове и командири - жени"Примерче:1. Бундесвера - жена министър на войната - гинеколожка.2. Испания до колкото се сещам - приема парада бременната министърка на войната.3. Още а'майсе примера :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 12
Mavi Goz
преди 6 години
Вече активно в политиката, в медиите, в бизнеса на запад работят 25-35-40 годишни по серковци, които нито са били в армията, нито са чували как гърми пушка, нито са виждали кръв! Напълни се с жени-премиери, жени-министри на отбраната, военни шефове и командири - жени; гейшляци, заемащи висши военни длъжности - всичко, заради равенството на полове и даже - направо без полове... Все от гилдията на дрискачите на подобни статии... Тези хора дали са готови да се втвърдят до последно срещу Русия, където децата на 2 г. рисуват калашници, на 5 вече могат да ги разглобяват и сглобяват и знаят кой от семейството къде си е оставил костите из войните, на 15 са минали военно обучение и стрелят по-добре от шведски или белгийски войник, а на 20 са професионални военни, нищо, че работят други неща...? Имат ли идея феновете на твърда на макс политика спрямо Русия, до какво може да доведе тя?Готови ли сте, Деца на Дъгата, да го дадете твърди, когато ви кацнат в градовете зелените човечета и твърдо, както сега ръчкате Тръмп, да се преборите с тях? Щото те няма вечно да отстъпват - максимум до Москва... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 6 години
Всъщност, най-меки се оказаха чишките на онези самозабравили се гейшляци, които вече се виждаха като венеца на човешката цивилизация и нейни законни владетели... Остана им да *** от последния си рубеж - ***, безморални медии, където са се окопали от времето, когато на гладния му казваха от талавизоро и от вестнико, че е сит, а он им верваше... :lol:Много го обичат твърд тези ***, дето дрищят из медиите, ама дали ще са толкова твърди, ако полетят към тях хилядите тополи, синеви, сатани, ярсове, калибри и кво ли още не... Или ше *** като затиснати от капан мишкуняци? Дали са толкова корави и решителни, ако требва да се хванат на живо за гушата с пуснаците? В техните извратени, желирани мозъци, тази черна работа ще я свършат черните и латино аргати от ЮЕсАрми, на които плащат. Дали ще се получи? Дали ще са толкова твърди пред озверелия руски спецназ? Питайте германците как изглеждат нещата на живо, а не по медии, в некъв конгрес или в холиуудски бози... Колко твърд требва да е Тръмп, за да не им докара до главите тези приключения? Явно некои не живеят в реалността, за да дрищят подобни г овна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
scott
преди 6 години
тоз, тръмпито де, или е ного УМЕН или има як МОЗЪЧЕН ТРЪСТ и им следва плана 1:1! Тръмпи, тва ше те измъкне, да знаеш /мозъчниот тръст/.Удобревам. когат се зъбиш едновременнно на Китай, Европа и Русия, требва да предотвратиш съюз на индианските племена. И кво по-добро от тва да изчеткаш пребитите ***, за да ти помогнат в битката срещу седящия бик.Раша тудей или завива още повече към китай или става *** и джудже.европата ше я оправи с базите тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още