IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow нарасна с още 140 пункта след серия от добри финансови отчети

Според анализатори пазарът ще бъде движен от сезона на отчетите през следващите няколко седмици

23:38 | 25.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Отново рекордна сесия за американските пазари след серия от добри финансови отчети, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average достигна ново рекордно ниво, благодарение на по-добрите от очакваното финансови резултати на Caterpillar и 3M. Индексът нарасна със 140,67 пункта, като затвори на ниво от 26 392,79 пункта. Пиковото си равнище той достигна на 206 пункта повишение, но не можа да го задържи след изявлението на президента Доналд Тръмп, че „доларът ще става по-силен и по-силен по време на неговото управление“. Доларовият индекс преодоля загубата и се търгува с повишение от 0,1%.

Широкият показател S&P 500 нарасна с 0,06%. Технологичният измерител Nasdaq Composite записа спад от 0,05%. По-рано и двата измерителя следваха рекордите на Dow, подкрепени от сезона на отчетите.

„Редица компании публикуват отчети заедно с оптимистични възгледи от ръководните кадри, което помага на анализаторите да повишат своите прогнози, а това помага на акциите да напреднат“, коментора Марк Лушини, главен инвестиционен стратег на Janney.

Акциите на Caterpillar поскъпнаха до 2,8%, преди да приключат с ръст от 0,6%, докато 3M записа увеличение с 1,9%. Celgene и McCormick също отчитат по-добри от очакваните тримесечни приходи и продажби.

Според анализатори пазарът ще бъде движен от сезона на отчетите през следващите няколко седмици.

Печалбите и продажбите за четвъртото тримесечие на миналата година до голяма степен надминават очакванията на анализаторите. От компаниите, които са съобщили за тримесечни резултати, 78% са отчели по-добра от прогнозираното печалба, а 82% са приключили с по-високи приходи.

Междувременно бяха обявени актуални данни за броя на подадените заявления за получаване на обезщетения при безработица, като се наблюдава увеличение със 17 хил. до 233 хил. в седмицата, приключваща на 20 януари.  Данните се оказаха под очакваните 236 хил., а само седмица по-рано беше отчетено 45-годишно дъно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още