IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow навакса близо 670 пункта след успокояване на напрежението между САЩ и Китай

С най-добро представяне в индекса бяха акциите на Microsoft, които поскъпнаха със 7,57%

23:56 | 26.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските пазари завършиха борсовата търговия със значителни ръстове, успявайки да наваксат предишните си загуби благодарение на уталоженото напрежението между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

Бенчмаркът Dow Jones industrial average отбеляза повишение от 669 пункта (2,84%). Най-добро представяне отчетоха акциите на Microsoft, които поскъпнаха със 7,57%. Сходен ръст имаше и индексът S&P 500, който се покачи с 2,7%.

И технологичният показател Nasdaq приключи търговията на зелена територия с увеличение от 3,3%, като книжата на Apple и Amazon също поскъпнаха.

По-рано днес в. Financial Times съобщи, че властите в Китай са предложили д купят повече полупроводници от САЩ, за да спомогнат за намаляването на търговския излишък с Вашингтон. Цената на акциите на Qualcomm и Intel се повиши съответно с 4,6% и 6,3% след новината. 

Инвеститорите изглежда са разбрали, че „търговска война не е в ничий интерес и по тази причина е изключително малко вероятна“, отбелязва Джеръми Клайн, главен пазарен стратег към FBN Securities.

В петък Wall Street отбеляза значителни понижения, като Dow се срина с над 400 пункта, приключвайки борсовата търговия на най-ниското си ниво от ноември насам.

Акциите на социалната мрежа Facebook също завършиха с повишение от 0,42% въпреки новината, че американската Федерална търговска комисия ще разследва управлението на данни на компанията. Собственикът на Google – Alphabet, също отбеляза поевтиняване на акциите си след новината, но по-късно успя да се възстанови и приключи борсовата търговия с ръст от 2,7%.

На този фон цените на петрола отбелязаха понижение. Американският сорт WTI завърши борсовата сесия на цена от 65,50 долара за барел, поевтиняване от 0,58%. Международният бенчмарт Брент от своя страна отписа 0,54% от стойността си, достигайки до 70,07 долара за барел.

Златото поскъпна с 0,27% до нива от 1353,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още