IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейците ще могат отново да летят до САЩ

От 8 ноември се възстановяват полетите на BA между "Хийтроу" и JFK - печелившата дестинация, която носеше 1 млрд. долара приходи за авиокомпанията

18:28 | 07.11.21 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Преди пандемията British Airways имаше приходи от 1 млрд. долара годишно, изпълнявайки полети между "Хийтроу" и нюйоркското летище JFK, пише Bloomberg. Сега авиокомпанията ще може отново да се възползва от печелившата дестинация - 18 месеца след началото на пандемията коридорът отново е отворен за европейците.

British Airways ще има конкуренция в привличането на пасажери - от базираната на "Хийтроу" Virgin Atlantic, както и от Air France KLM и Lufthansa, базирани на континента. От своя страна американската United Airways планира да разшири присъствието си в Европа с полети до Берген (Норвегия) и Палма де Майорка.

На този етап BA ще възстанови своите полети шест пъти в седмицата до JFK, по-късно през зимата планира и полети до "Нюарк Либърти". Очакванията са полетите да бъдат изпълнени от Boeing 777, който е много по-ефективен от преди използваните Boeing 747 Jumbo.

Това е значима крачка за възобновяване на полетите до далечни дестинации, макар че полетите, които ще бъдат възобновени от 8 ноември, няма да бъдат същите, както преди пандемията, посочва още агенцията.

Търсенето на този етап е слабо, защото на борда (и на територията на САЩ) ще бъдат допускани единствено напълно ваксинирани пасажери с негативен PCR тест. Корпоративният свят все още ограничава ненужните пътувания и авиокомпаниите ще могат да разчитат на туристическите пътувания.

През ноември Lufthansa ще възстанови към 200 полета седмично до 17 дестинации в САЩ, сред които и Ню Йорк.

Според Международната агенция по въздушен транспорт (IATA) отварянето на границите на САЩ за европейските граници е добър сигнал. В момента много държави поддържат ограниченията, защото следват техния пример. Но в същото време европейците се допускат отново в САЩ на фона на растящите случаи на коронавируса в Европа.

Германия например отчита рекордна заболеваемост в последните дни и много държави отново връщат ограниченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Ти няма какво да търсиш там. Седи си на село и плюй. Остъргвай калта,от гумените си гaлoши на някой ръб и дрънкай колко било гадно там. А Америката я остави, тия, дето пътуваме, да му мислим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
хахаха , кукуруз ... на почивка , басси тъппия тролев си ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
korn
преди 2 години
На почивка бе руски робе. Хора от цял свят ходят там, не в Русия. Руснаците и те ходят да учат, почиват и живеят там. На Лавров децата му учат в САЩ, затова мълчи робе и не задавай много въпроси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
и чий да го дирят там ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още