IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се движат плахо в различни посоки*

Акциите на Facebook продължават да поевтиняват и в сряда - с малко над 1%

16:55 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street отвориха сесията с плахи разнопосочни движения в деня, в който инвеститорите са отправили поглед към срещата на Федералния резерв и първата пресконференция на Джером Пауъл като председател, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones губи 0,21% от стойността си до 24 675,06 пункта. Широкият показател S&P 500 се понижава с 0,06% до 2 718,54 пункта. Технологичният Nasdaq се повишава с 0,04% до 7 367,43 пункта.

Вероятността от увеличение на лихвите с 25 базисни пункта се определя на 94,4% според инструмента FedWatch на CME Group. Пазарът ще очаква и насоки от централната банка дали ще увеличи лихвите на три пъти през тази година или ще затегне паричната политика през останалата част от 2018 г.

Доходността на 10-годишните американски държавни облигации достигна 2,9%, а краткосрочните двугодишни облигации достигнаха най-високата си възвръщаемост от 2008 г. насам преди решението на Фед.

Акциите на Facebook продължават да поевтиняват и в сряда - с малко над 1%, след като стана ясно, че срещу най-голямата в света социална мрежа бе предявен колективен иск във федералния съд на Сан Франциско от акционери, които се оплакват от претърпени загуби след разкритието, че компанията Cambridge Analytica, която е помагала за предизборната кампания на президента Доналд Тръмп, неправомерно е получила информация за профилите на 50 милиона потребители.

Инвеститорите може да успеят да осъдят Facebook, ако докажат, че компанията ги е накарала да инвестират на базата на фалшива, подвеждаща или непълна информация.

Книжата на General Mills поевтиняха с близо 10% на фона на намаляване на прогнозата за ръст на приходите.

Енергийният индекс .SPNY се повиши с 1,15%, отразявайки скока в цените на суровия петрол, който достигна най-високите си стойности за последните шест седмици след изненадващ спад в запасите в САЩ и поради опасенията от евентуално прекъсване на доставките в Близкия Изток, съобщава Ройтерс.

Пазарите са изнервени и от риска от глобална търговска война, след като Wall Street Journal съобщи, че Китай планира противодействие на митата, които ще въведе администрацията на Тръмп.

*Информацията е актуална към 16:10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още