IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е отсядал в имоти на Тръмп след идването му на власт?

Десетки търговски групи и чуждестранни политици са плащали за престой или провеждане на събития в имоти на Тръмп след назначаването му за президент

17:34 | 16.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Фасадата на Trump International Hotel във Вашингтон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фасадата на Trump International Hotel във Вашингтон. Снимка: Ройтерс

Над 60 търговски групи, представители на чуждестранни правителства, политици от Републиканската партия и други са отсядали или са провеждали мероприятия в имоти, свързани с американския президент Доналд Тръмп по време на първата година от управлението му. Това показва доклад на неправителствена организация, цитиран от Ройтерс.

Според Public Citizen подобни отношения представляват „безпрецедентен конфликт на интереси“, тъй като Тръмп е начело на федералното правителство и не е оттеглил инвестициите си в имоти, на които или е собственик, или носят името му.

Малко преди встъпването си в длъжност миналата година президентът заяви, че ще предаде контрола върху своята бизнес империя на синовете си Доналд-младши и Ерик Тръмп и ще прехвърли активите си в тръст, за да гарантира, че по време на управлението си няма да действа в своя пряка икономическа полза. 

От Белия дом отказаха да коментират доклада на Public Citizen, който се основава на информация, представена пред американската федерална избирателна комисия или достъпна в медиите.

Според данните представители на четири чуждестранни правителства – Кувейт, Малайзия, Саудитска Арабия и Турция, са провеждали събития в Trump International Hotel, който се намира само на няколко преки от Белия дом във Вашингтон. Това е бил и най-популярният имот на Тръмп, където са се състояли половината от общо 64-те мероприятия, разгледани от Public Citizen.

Също така се съобщава, че 24 групи, подкрепящи кандидати за Конгреса, са провели събития – предимно за набиране на средства, в имоти на Тръмп. Всички кандидати, също както и президентът, са от Републиканската партия.

В доклада се посочва, че мероприятия са били организирани и от хора с интереси в добива на нефт и минното дело, представители на бизнеса с електронни цигари, както и един колежански отбор по американски футбол.

Представената информация не посочва размера на разходите, които са били направени в имотите на Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още