IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-грешните политически прогнози в САЩ за 2017 г.

Отвъд Океана очакваха, че Доналд Тръмп ще подаде оставка до края на годината и че ще спре да използва Twitter

11:38 | 30.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Точно преди година светът беше в очакване на церемонията по встъпване в длъжност на новия американски президент и промените, до които ще доведе това. Доналд Тръмп е извън политическото статукво и много анализатори се опитаха да прогнозират какво следва. Много от тях - неуспешно.

Европейското издание Politico събра някои от най-грешните очаквания в САЩ.

Една от най-лошите политически прогнози се оказа очакването за оставката на Тръмп преди края на годината. Година по-късно той е на своя пост и лансира политиките си. Това е в пълен противовес и с друга прогноза, че дори и да управлява, американският президент няма да постигне нищо от своите обещания.

В края на годината обаче Тръмп подписа данъчната реформа, предвиждаща намаляване на данъци, и предприе стъпки за премахване на здравната реформа на предшественика си Барак Обама.

В САЩ са имали очаквания, че веднъж встъпил в длъжност Доналд Тръмп ще се откаже от Twitter. Реалността обаче е, че той е световният политик, който най-често използва социалната мрежа, за да общува със света.

Доналд Тръмп също е имал своите грешни очаквания. Той прогнозира, че церемонията по встъпване в длъжност ще привлече рекорден интерес, включително и от филмови звезди. Посетителите на инагурацията обаче бяха малко - най-слабото присъствие за последните две десетилетия.

В САЩ вярваха, че дъщерята на президента Доналд Тръмп - Иванка, ще промени мнението му за климатичните промени, за гейовете и за мигрантите. Тръмп обаче не се повлия и извади страната от Парижкото споразумение.

В страната не са правени само прогнози в ущърб на американския президент. Politico посочва, че анализатори са вярвали, че Тръмп ще завърши 2017 година с одобрение от над 60%. Технически той има два дни да преобърне общественото мнение, но фактът днес е, че Тръмп е президентът с най-малка подкрепа в историята на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още