IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пореден шеф на комуникациите на Белия дом подава оставка

Хоуп Хикс беше и говорителка на Доналд Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 г.

07:15 | 01.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Хоуп Хикс. Снимка: Ройтерс</em></p>

Хоуп Хикс. Снимка: Ройтерс

Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, подаде оставка вчера, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че не е ясно кога точно Хикс ще предаде функциите си. Сандърс уточни, че оставката не е свързана с показанията на Хикс пред членове на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса при разследване за Русия и изборите в САЩ през 2016 година.

Хикс беше и говорителка на Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 година. 

Във вторник тя отговори на въпроси за кампанията и за преходния период до встъпването на Тръмп в длъжност през януари 2017 г., но отказа да обсъжда ролята си в управлението, включително участието си в подготвянето на изявление през юли 2017 г., погрешно интерпретирало среща в "Тръмп тауър" през юли 2016 г., включвала най-големия президентски син Доналд Тръмп младши, други сътрудници на президента и руската служителка Наталия Веселницкая.

New York Times съобщи, че Хикс е заявила пред колеги, че е постигнала това, което е смятала за възможно на поста си.

"Хоуп е фантастична и свърши прекрасна работа", заяви Тръмп, коментирайки решението й, добавяйки, че тя ще му липсва. "Убеден съм, че в бъдеще отново ще работим заедно", каза той.

Хикс заяви, че няма думи, с които да изрази благодарността си към президента, без да коментира причините за оттеглянето си.

През април 28-годишната Хоуп Хикс стана директор на комуникациите на президента Доналд Тръмп временно, докато бъде избран наследник на задържалия се едва десет дни Антъни Скарамучи.

Тръмп я наема като част от екипа си още през 2014 г., след като тя работи за кратко за модната линия на дъщеря му Иванка. През 2015 г., когато той решава да се кандидатира за президент, той взима Хикс в предизборния си щаб.

Хикс трябваше да заеме поста, докато екипът на Тръмп търси своя четвърти поред постоянен директор на комуникациите. Говорителят на кампанията Джейсън Милър беше номиниран през декември 2016 г., но само два дни след като беше избран, отказа, като се позова на семейни причини. Майк Дубке, който беше първият директор в Белия дом, напусна през май, като според негови приятели, цитирани от NYT, причината беше нарастващото му недоволство от "хаоса" в Белия дом. A след това едва десет дни на поста се задържа Антъни Скарамучи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още