IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът прие законопроекта за финансиране с помощ за Украйна

Годишните разходи само за Пентагона възлизат на 743,4 млрд. долара, което е с 28,4 млрд. долара над исканите от президента

07:57 | 11.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Сенатът прие законопроект за целогодишно федерално финансиране в размер на 1,5 трилиона долара, който предпазва от евентуално спиране на работата на правителството, като същевременно предоставя помощ на Украйна в отговор на руското нахлуване на нейна територия, предава Bloomberg.

Двупартийното усещане за спешност при одобряването на 13,6 млрд. долара за хуманитарна помощ и помощ за сигурност в отговор на руското нападение доведе до гласуване на закона с 68 гласа за и 31 гласа против.

Мярката, която бе приета от Камарата на представителите в сряда, сега се отправя за подпис към бюрото на президента Джо Байдън. За демократите от мнозинството завършването на законопроекта в епохата на свръхпартийност се счита за голямо постижение. От началото на фискалната година на 1 октомври правителството работи на автопилот, използвайки нивата на финансиране на програмите от времето на Тръмп, а сега вътрешните агенции ще получат увеличение от 6,7% на бюджетите си.

„Този двупартиен пакет за финансиране представлява солидна и безкомпромисна инвестиция в американския народ: той ще повиши заплатите на нашите войници, ще осигури повече пари за училищата, програмите Head Start и стипендиите Pell, ще утвърди отново Закона за насилието над жени, ще финансира мисията на президента за борба с рака и ще отвори вратите за финансиране на закона за инфраструктурата", заяви лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър.

С наближаването на крайния срок в петък в полунощ за предотвратяване на спирането на работата на правителството Камарата на представителите изпрати на Сената и временен законопроект за запазване на финансирането на федералните дейности до 15 март. Този законопроект също беше приет.

В закона липсват 15,6 млрд. долара за спешно финансиране на битката срещу пандемията на коронавируса, които бяха премахнати, след като някои демократи от Камарата на представителите се противопоставиха на плащането им заради орязване на помощта за щатските и местните власти. Шумър заяви, че демократите ще търсят начини да финансират реакцията срещу Covid, но вероятно ще трябва да се намерят съкращения на други места.

Републиканците приветстваха увеличението на разходите за отбрана в законопроекта, за да обосноват подкрепата си. Годишните разходи само за Пентагона възлизат на 743,4 млрд. долара, което е с 28,4 млрд. долара над исканите от президента 715 млрд. долара за годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още