IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street отвори при голяма волатилност*

Книжата на Tesla отчитат понижение от 4,4%, след като американското правителство заяви, че ще разследва фаталния инцидент с Model X в Калифорния

18:05 | 28.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на Wall Street в началото на сесията протича при голяма волатилност, тъй като пониженията в цената на технологичните акции обезсърчават инвеститорите, обобщава CNBC.

След като индексът на сините чипове Dow Jones първоначално загуби 50 пункта от стойността си, по-късно се повиши над 50 пункта до 23 914,30 пункта. В рамките на бенчмарка най-зле се представят книжата на Intel, Boeing и Apple, отчитайки поевтиняване съответно с 2,34%, 0,89% и 0,84%. Акциите на Coca Cola и Procter&Gamble поскъпват с по над 1%.

Широкият измерител S&P 500 също смени първоначалната си посока и успя да напредне с 0,08% до 2614,80 пункта. Технологичният показател Nasdaq е под натиск и се придвижва на червена територия с 0,16% до 6997,88 пункта.

Технологичният сектор отчете понижение от 3,5% във втоник, отбелязвайки най-големия си спад в рамките на един ден от 8 февруари насам, след като стана ясно, че Nvidia отлага тестовете на автономните си коли.

Акциите на Facebook поскъпнаха с повече от 2%, след като компанията заяви, че дава на потребителите по-голям контрол над поверителността, като улеснява управлението на данните чрез редизайн на менюто за настройки, съобщи Ройтерс.

Социалната мрежа е загубила повече от 100 млрд. долара от пазарната си стойност от 16 март, когато за първи път призна, че данните за потребителите са били неправилно събрани от консултантска фирма.

Очаква се изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг да свидетелства пред Конгреса по казуса Cambridge Analytica.

Книжата на Tesla отчитат понижение от 4,4%, след като американското правителство заяви, че ще разследва фаталния инцидент с Model X в Калифорния.

Инвеститорите следят внимателно и дали ще има търговска война между САЩ и Китай, след като миналия четвъртък американският президент Доналд Тръмп подписа разпореждане за обмитяване на китайски стоки на стойност до 60 млрд. долара. Търговският конфликт между Китай и САЩ ескалира, след като властите в Пекин пък обявиха първите си ответни мерки срещу новите налози върху вноса на метали.

Очаква се Китай скоро да обяви списък с ответни тарифи за износа на САЩ, съобщи в сряда държавният вестник в азиатската страна "Global Times".

Междувременно стана ясно, че данните за икономическия растеж на САЩ за четвъртото тримесечие на 2017 г. са ревизирани във възходяща посока до 2,9%, като най-силното повишение на потребителските разходи от три години насам частично е компенсирало негативния ефект от увеличаването на вноса.

*Информацията е актуална към 17:10 часа

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още