IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Широкият индекс S&P 500 покори нов връх в началото на сесията*

Акциите на Blackberry поскъпнаха с над 9% заради по-добри от очакваните резултати

17:46 | 20.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският широк индекс S&P 500 покори нов връх, като се повиши с 0,3% в началото на сесията на Wall Street и достигна ниво от 2 689,44 пункта. Основният бенчмарк Dow Jones също е устремен към нови високи стойности, покачвайки се с 0,02% до 24 758,50 пункта. Технологичният показател Nasdaq започна търговията на положителна територия, но малко след това обърна посоката и отчете спад от 0,22% в стойността си до 6 948,81 пункта.

Сред най-добре представящите се книжа на фондовата борса в Ню Йорк са представителите на банковия и промишления сектор. 

Акциите на Blackberry поскъпнаха с над 9% заради по-добри от очакваните финансови резултати за третото тримесечие. Компанията успява да отчете скок в продажбите на бизнес софтуер и приходите от лицензи.

Ценните книжа на производителя на полупроводници Micron Technology повишиха стойността си с 3,77% след като компанията също отчете по-високи от очакваните резултати.

Инвеститорите очакват в по-късните часове в сряда да видят следващата стъпка по финализирането на данъчната реформа в САЩ, след като вчера американският сенат одобри спорната данъчна реформа на републиканците с малко мнозинство. Така президентът на САЩ Доналд Тръмп е напът да запише най-голямото си постижение от настоящия си мандат. Преди да може да подпише закона обаче, Камарата на представителите трябва отново да гласува текста.

Промените в данъчното законодателство в САЩ се разглеждат като последното голямо събитие тази година за капиталовите пазари. Много инвеститори очакват, че промените в данъчното законодателство може да увеличат растежа на икономиката на САЩ, което ще доведе до по-високи лихвени повишения. Други чакани ефекти от закона са по-високи корпоративни печалби, както и увеличаване на дивидентите, които могат да получат инвеститорите. 

*Информацията е актуална към 17:04 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още