IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страстите на Wall Street се охлаждат след последните рекорди*

Смесените макроикономически данни се отразиха слабо на пазара

17:58 | 18.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Началото на борсовата търговия на Wall Street в четвъртък започна с охлаждане на страстите след оптимизма и рекордните стойности, отчетени при предишната сесия.

Водещият показател Dow Jones губи 0,11% от стойността си до 26 088,13 пункта. Понижението при широкия измерител S&P 500 е 0,02% до 2 802,05 пункта. Технологичният индекс Nasdaq отчита спад от 0,22% до 7 282,29 пункта.

Акциите на Alcoa поевтиняха с 8,21%, след като тримесечните резултати на производителя на алуминий се оказаха под очакванията на анализаторите. Ценните книжа и на Morgan Stanley отчетоха спад в цената си с 0,43% на фона на свиване на печалбата й с 60% заради данъчни отписвания.

Като цяло борсата в Ню Йорк се представя изключително силно тази година, като и трите водещи индекса са се придвижили на положителна територия с най-малко 4,8%. Растежът на пазара получава подкрепа от оптимизма за развитие на американската икономика и очакванията за добър сезон на отчетите.

По последни данни 78% от компаниите, част от S&P 500, които са представили вече отчетите си, надвишат прогнозите за печалба на акция.

Икономическите данни в четвъртък бяха смесени, след като беше отчетено най-ниското ниво на подадени молби за безработица в САЩ от 45 години насам, но строежът на нови жилища се оказа под очакванията на пазара.

*Информацията е актуална към 17:08 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още