IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street излезе на червено заради ръста на доходността на облигациите*

81% от трейдърите очакват Фед да повиши лихвите през март

17:55 | 20.02.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street отново реагираха с движение на отрицателна територия на повишаването на доходността на облигациите, като така прекъснаха 6-дневната си печеливша серия, съобщава Ройтерс.

Основният измерител Dow Jones губи 0,61% от стойността си до 25 066,11 пункта. Широкият показател S&P 500 се понижава с 0,23% до 2726,07 пункта. Малко след отваряне на сесията единствено технологичния Nasdaq се придвижва в посока нагоре с 0,25% до 7257,45 пункта.

S&P 500 отбеляза най-голямото си седмично повишение от пет години насам през изминалата седмица след успокоението, което последва от големите ежедневни загуби в началото на февруари.

След вчерашния почивен ден в САЩ днешната сесия минава под знака на покачващата се доходност на американските десет годишни облигации, която достигна четиригодишен връх на ниво от 2,8950%. Междувременно краткосрочните две-годишни облигации се търгуваха около деветгодишния си връх, отбеляза CNBC.

Акциите на най-големия търговец на дребно Walmart поевтиняха с повече от 9%, след като компанията обяви по-ниска от очакваната печалба и отбеляза рязък спад в ръста на онлайн продажбите през празничния период в края на миналата година.

Home Depot отчете повишение в цената на книжата си с 1,6%, след като печалбата на компанията изпревари очакванията на пазара.

Протоколът от срещата на Федералния резерв в сряда ще бъде в центъра на търговията тази седмица. Според инструмента за проследяване на настроенията на пазарните участници CME Group’s FedWatch 81% от трейдърите очакват Фед да повиши лихвите през март.

Големите разпродажби на пазара в началото на месеца бяха предизивкани от данните за пазара на труда в САЩ, които показаха, че заплатите нарастват с най-бързи темпове от повече от осем години насам, което подхрани опасенията, че инфлацията и съответно лихвените проценти ще се покачат по-бързо от очакванията.

В момента трейдърите се подготвят за три увеличения на лихвените проценти през 2018 г., но ако икономиката и корпоративните печалби продължават да се подобряват, шансовете за четвърто увеличение ще стават все по-вероятни.

*Информацията е актуална към 17:14 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още